Hlavní obsah

Největší dýně na světě váží 750 kilogramů

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Obří dýni vážící přes 751 kilogramů se podařilo vypěstovat farmáři z Rhode Island v Nové Anglii. Rekordní dýně bude zapsána do Guinnessovy knihy rekordů, neboť dosud nejtěžší dýně vážila 735 kilogramů. Oranžová obryně se stane královnou svátku Halloween.

Článek

"Vypěstovat obří dýni dá obrovskou práci a musíte se tomu podřídit," tvrdí Ron Wallace, pěstitel rekordní tykve. Pro pěstování byly letos vhodné podmínky jen na několika málo místech v USA. Pěstitelé v Pennsylvanii kupříkladu trpěli prudkými lijáky. Právě z tohoto státu pochází dosud registrovaný rekordman Larry Checkon, jehož dýně zaznamenaná v Guinnessově knize rekordů vážila 735 kilogramů.

Každý rok se ve Spojených státech pořádají výstavy a soutěže, na nichž farmáři prezentují své výpěstky. Většina oranžových tykví skončí na zápraží domů. S různě vyřezanými otvory svítí do noci a dotvářejí atmosféru svátku Halloween, jenž připadá na 31. října.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám