Hlavní obsah

Vítěz klání v kouření doutníku se stal nekuřákem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Téměř neprostupná mlha kouře zahalila v sobotu sál olomoucké restaurace U pelikána. O šedomodrou clonu se postarali milovníci doutníků, kteří se v krajském městě utkali o titul šampiona sedmého ročníku soutěže v pomalém kouření s názvem Holomócké dótník. Vítězem se stal místní borec David Seidl, který vydržel tahat dvě hodiny 40 minut a 26 vteřin.

Článek

Na klání ale nijak netrénoval, loni v prosinci totiž s kouřením přestal.

"Už se začínám cítit jako vyléčený kuřák, protože mi vadí zahulené místnosti. Na druhou stranu se mi ale dnes kouřilo dobře. Mám z minulosti dobrý trénink, kouřil jsem od 14 let a je mi čtyřiatřicet," usmál se Seidl. Doplnil, že kouřil cigarety, doutníky i dýmku, kterou si zapálí i nyní na soutěžích. "Dýmka je určitě nejlepší požitek, má plnější chuť. Cigareta to byla taková rychlá injekce. Například v práci nešlo kouřit hodinu a půl dýmku," uvedl vítěz soutěže.

Za základ úspěchu považuje soustředění. Také proto Seidl při soutěži seděl na rozdíl od soupeřů sám a nepovídal si. "Člověk se může zakecat a doutník mu zhasne. Dále si musíte dávat pozor, aby to nezahořelo dovnitř, a tahat co nejméně," popsal Seidl. Na soutěži rozhodně nepatřil k zelenáčům. "Dnes jsem ji vyhrál počtvrté," doplnil šampion.

Sedmého ročníku Holomóckého dótníku, která je jedinou soutěží svého druhu v Česku, se zúčastnilo 27 doutníkářů z celé republiky, z toho dvě ženy. Podmínky měli všichni stejné. Dostali kubánský, ručně balený doutník o váze zhruba sedmi gramů a dvě zápalky. Doutník si soutěžící museli do minuty ořezat a za další minutu jim musel hořet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám