Hlavní obsah

Prahou proběhly kancelářské krysy

– PRAHA

Hod šanonem, jízda na kancelářské židli nebo již tradiční sprint na 777 metrů - v těchto disciplínách se dnes v centru Prahy utkali úředníci a manažeři při třetím ročníku Běhu kancelářských krys. Letošní novinkou této recesistické akce byl mimo jiné šplh úředníků, řekl Pavel Cingl z pořádající společnosti Exupery.

Článek

"Chtěli jsme, aby se manažeři a úředníci setkávali také jinde než jen ve svých kancelářích. Aby při tom navíc pobavili sebe i diváky," vysvětlil Cingl, jak soutěž vznikla. Mezi prvními, kteří se dnes postavili na startovní čáru byl pražský primátor Pavel Bém.

"Není to klání sportovní, ale zábava, recese. Beru to jako šanci ukázat, že i úředník umí běhat a házet šanonem," řekl poté, co udýchaný doběhl do cíle. V závěrečném hodnocení se sice neprobojoval do čela, ale bylo to nejspíše kvůli tomu, že nevyužil možnosti obout si sportovní boty a běžel v polobotkách.

Právě sportovní obuv byla jedinou výjimkou ve společenském oděvu, který úředníkům a manažerům předepisuje jejich podniková etiketa. Udivení Pražané a návštěvníci metropole proto užasle hleděli na mladé ženy v kostýmcích či muže v oblecích a kravatách, kterak s šanony v rukách a mobilními telefony přiloženými k uchu chvátali z Ovocného trhu Celetnou ulicí, kolem Prašné brány a ulicemi Na Příkopě a Havířskou zpět na Ovocný trh.

Soustředěné závodníky se navíc neobvykle snažil povzbudit moderátor akce Pavel Anděl, když jim během závodu volal na mobilní telefony. Pokud by se jim nedovolal, mohli být diskvalifikováni. Pádící úředníci se proto zbytkem dechu hlásili do telefonu.

Odměna, tedy víkendový pobyt pro dva a zapůjčený automobil, byla asi dostatečně lákavá, protože se přihlásilo několik desítek závodníků. "Chystáme další ročník a věříme, že Běh kancelářských krys se již stane tradicí," dodal Cingl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám