Hlavní obsah

Americké kostely berou platební karty

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Tradiční plechové kasičky v amerických kostelech nahradily moderní platební terminály. Kněz Baker z jižní části státu Georgia chce do svých svatostánků přivést více zařízení pro platbu kartou. Peníze Bohu nemusejí věřící přinášet v drobných, ale rovnou pomocí karty převedou na "nebeský" účet část své výplaty. Navíc získají za každou platbu věrnostní body.

Článek

Nápad s terminálem se uchytil v prvním protestantském kostele a okamžitě se začal šířit dále po celém státě. "Myslím, že tato technologie skutečně dopřeje lidem pohodlí. Víte, debetní karta v ruce je pro život v naší kultuře typická, takže když přijdou věřící do kostela, musíme jim pomoci a nabídnout jim pohodlí, aby se mohli oddávat Pánu," míní pětačtyřicetiletý kněz.

Stánek darů stojí ve Stevens Creek již rok a za tu dobu vysál z účtů věřících sto tisíc dolarů. Od té chvíle se objevily na dalších dvou místech nové terminály. "Staly se skutečným hitem. Tento rok očekáváme, že zlomíme hranici dvou set tisíc dolarů. Není to jen o získávání peněz, ale chceme být progresivní a držet krok s moderní dobou," míní kněz.

Dárce obdrží po zaplacení účtenku, na níž je výňatek z Bible. Ale kostel mu navíc připisuje na účet body, za něž si předplatí míle na cestě do nebeského ráje. Do náboženství se tak velmi rychle vkradly věrnostní body, jaké získávají lidé v obchodech za nákup zboží.

Reklama

Související články

Dívkou projel od hlavy k patě blesk, přežila

Šestnáctiletá ruská dívenka měla štěstí v neštěstí. Marinu Motyginovou z Jekatěrinburgu v západním Rusku trefil blesk přímo do hlavy, projel jí celým tělem...

Výběr článků

Načítám