Hlavní obsah

Z cigarety na baterky nestoupá dým

ŘÍM

Na kuřáky se většinou pohlíží jako na obtížný hmyz. Místa, kde jsou ještě tolerováni, mizí jako pára nad hrncem, svalují se na ně téměř všechny pohromy, především vážné ohrožování zdraví spoluobčanů. Díky revolučnímu objevu italských vědců si budou moci nejen začít připadat jako rovnoprávní jedinci, ale navíc prospějí vlastnímu organismu.

Článek

Na vítězné tažení se totiž pod názvem Nic Stic chystá na trh nový produkt, jenž sice obsahuje příslušnou dávku nikotinu, nicméně v něm chybí jakákoli stopa po tabáku a co je nejdůležitější nestoupá z něj žádný dým, jenž běžně obtěžuje okolí. Inovovaná cigareta se přitom skládá z krabičky, jež obsahuje baterie, do níž se vkládá bílý váleček se zahřívacím systémem, jenž obsahuje 0,9 miligramu nikotinu a specifické aroma. Vzhledem připomíná nejběžnější tabákový výrobek.

Poté, co baterie ohřeje jeho obsah na příslušnou teplotu, může konzument začít popotahovat. Inhaluje přitom nikotin, ale nezamořuje vzduch kouřem.

Po koupi přístroje již vyjde cena cigaret nastejno

"V běžných cigaretách se vyskytuje také dehet a jiné zdraví škodlivé substance, jež jsou smíšeny s tabákem a nikotinem," říká Lisa Ferrariová, prezidentka firmy, jež přichází s touto převratnou novinkou. A zdůrazňuje, že díky Nic Stiku kuřák vdechuje z filtru pouze nikotin, čímž nejen chrání vlastní organismus, ale ani nikoho nepopouzí.

Krabička, jež velikostí odpovídá obvyklému balení dvacítky cigaret, s příslušným tepelným zařízením se začne prodávat za 29 euro (cca 830 korun). Je na ni ovšem dvouletá záruka. Dvacítka specifických filtrů přijde na 4 euro, tedy cenu, již kuřáci zaplatí za běžnou škatulku oblíbeného produktu.

Důležitější než šance, že by milovníci tabákového dýmu mohli přestat být personami non grata, je to, že Nic Stic by je mohl postupně zcela odvést od jejich zlozvyku. V podstatě rozšířit řadu přípravků, jako jsou nikotinové náplasti či žvýkačky, které jsou součástí odvykacích kúr.

Reklama

Související témata:

Související články

Kuřáci budou mít těžší získat práci

Kuřáci budou mít již brzy těžší získat práci. O zákonech, které by uchazečům o zaměstnání z řad kuřáků ztížilo získání práce, nyní uvažují evropští právníci....

Děti kuřaček tloustnou rychleji

Po mnohaletém "úsilí" se Australanům podařilo obsadit jednu z čelních příček na žebříčku nejtlustších lidí. Proto nepřekvapuje, že místní vědci neustále...

Výběr článků

Načítám