Hlavní obsah

V Británii se konal závod pískajících kačenek

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

YARMOUTH

Britské město Yarmouth zažilo o víkendu další ročník tradičního závodu umělých kačenek. Tisíce lidí vypustily do místního potoka pískající hračky a věřily, že bude první právě ta jejich. Majitel vítězné kačenky si odnesl hotovost v přepočtu třicet tisíc korun.

Článek

Starostka Yarmouthu Sue Robinsonová k závodu řekla: "Dařilo se mi vcelku dobře. Ještě ale budeme muset s tou mojí hračkou hodně pracovat, abychom v příštím roce vyhrály. Byla jsem nadšená, když jsem viděla, kolik lidí se závodu letos zúčastnilo. Plavení umělých kačenek je rok od roku populárnější," dodala.

O první cenu letos bojovalo asi pět tisíc plastických hraček. Závod původně pochází z Norfolku, kde se koná každoročně již mnoho let, a odkud se rozšířil i do dalších britských měst. Přenést dětskou hračku z vany na říčky, řeky a rybníky se v poslední době snaží i v dalších městech.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak si správně zaskotačit?

Jak si správně zaskotačit? Tak přesně v této otázce by vám mohla poradit dívčí dvojice Radka Kučerová a Andrea Hálová, která zvítězila v ME ve skotačení, které...

Výběr článků

Načítám