Hlavní obsah

Woody Allen propaguje francouzské polibky

NEW YORK

Americký režisér Woody Allen nabádá v novém propagačním videu své spoluobčany k návštěvě Francie, k líbání po francouzsku a ke konzumaci hranolků, kterým se v americké angličtině říká "french fries". Informuje o tom na svých internetových stránkách časopis Hello.

Článek

Filmař, jehož díla jsou téměř bezvýhradně situovaná na newyorkském Manhattanu, si nedávno zahrál i v reklamě, která měla zvýšit zájem návštěvníků právě o "Big Apple". Teď svůj jedinečný filmařský styl dal do služeb smíření amerického a francouzského národa, které se silně názorově střetly ve věci války v Iráku.

Ve svém videu, nazvaném Let´s Fall in Love Again (Zamilujme se znovu), Woody Allen říká: "Doufám, že by teď obě země mohly hodit všechny nedávné spory za hlavu a začít budovat na tom, co bývalo opravdu velké přátelství."

Režisér doufá, že se situace uklidní a lidé přestanou přejmenovávat názvy, ve kterých bylo adjektivum francouzský, a zastaví bojkotování francouzských výrobků.

"Doufám, že se nikdo nebude chovat malicherně, abych třeba nemusel hranolkům (french fries - francouzské smažené) říkat hranolky svobody (freedom fries). A že nebudu své ženě místo francouzského polibku dávat polibek svobody," popsal možné absurdní situace Woody Allen a poprosil: "Pojďme teď všichni táhnout za jeden provaz."

Reklama

Výběr článků

Načítám