Hlavní obsah

Argentinské letiště má vlastní psychiatrickou kliniku

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUENOS AIRES

Unikátní psychiatrickou kliniku vytvořilo letiště Jorgeho Newberryho v Buenos Aires. Nonstop tady nabízejí pomoc všem pasažérům, kteří mají strach z létání a potřebují okamžitou konzultaci. Při ruce je zde každému cestujícímu psychiatr, několik psychologů a vysloužilý pilot, všichni připraveni strach z létání udolat.

Článek

Psychiatr může vážným případům předepsat léky proti úzkosti, pilot vysvětlí vystrašeným pasažérům základy aerodynamiky, podrobnosti ukáže na modelech letounů a bezpečnostní opatření demonstruje na instruktážních filmech. Popovídat si je připravena celá řada psychologů.

První klinika tohoto druhu v Buenos Aires jen podtrhuje fakt, že jihoamerická země je první na světě v počtu psychologů připadajících na jednoho obyvatele. Každý šestistý Argentinec je totiž psychoanalytik. Například v USA připadá jeden takový odborník na dva tisíce Američanů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám