Hlavní obsah

Kelímky z restaurací McDonald´s zabíjely ježky

LONDÝN

Řetězec rychlého občerstvení McDonald´s musel ve vleklém sporu nakonec ustoupit na pohled tak nepatrnému soupeři, jakým jsou ježci. Po letech snažení byla společnost donucena změnit design kelímků na zmrzlinu, neboť dosavadní tvar zavinil smrt již stovek malých pichlavých mlsounů.

Článek

Až doposud byl otvor kelímku velký právě tak, aby se do něj ježek přivábený vůní zbytku zmrzliny nasoukal, ale už se mu nedařilo dostat ven, takže posléze zemřel ve svém malém vězení hlady. Od letošního září se situace mění. Otvor kelímku bude menší, takže se ježci nebudou moci ke zmrzlině dostat.

"To je skvělé, na tyto zprávy jsme již dlouho čekali," jásá Fay Vassová, předsedkyně Britské asociace na záchranu ježků. "O tomto problému jsme se společností McDonald's jednali už déle než pět let. Jsme rádi, že se konečně rozhodli věc řešit."

Ve svém prohlášení společnost McDonald´s uvádí, že změna je důsledkem tlaku společnosti, který dal podnět ke "značně obsáhlému výzkumu a testování designu" na cestě k vývoji nového kelímku. "Menší otvor byl navržen tak, aby se ježci ke zmrzlině už nemohli dostat," ujišťuje dokument. Ježci si na zmrzlině od McDonald´s tedy už nepochutnají, mnoha z nich to však nejspíš zachrání život.

Reklama

Související témata:

Související články

McDonald's čelí žalobě obézních

Další žalobě kvůli tloušťce zákazníků čelí v USA síť rychlého občerstvení McDonald's. Jedna Kaliforňanka ji zažalovala, že nesnížila obsah tuku v oleji,...

Výběr článků

Načítám