Hlavní obsah

Slavnému lovci krokodýlů probodl hruď rejnok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SYDNEY

Steve Irwin, slavný australský ochránce životního prostředí, moderátor a filmový protagonista seriálu "Lovec krokodýlů", zahynul během potápění v australském Port Douglasu. Jak oznámila australská policie, čtyřiačtyřicetiletému Irwinovi při filmování podvodního dokumentu probodl hrudník rejnok z čeledi trnuchovitých.

Článek

Podle posádky na Irwinově lodi Croc One, zasáhl rejnok Irwina přímo do srdce a nezachránilo ho ani okamžité vytažení na hladinu a oživování.

"Svět ztratil velkou osobnost ochrany přírody, zaníceného ochránce a jednoho z nejhrdějších otců na světě," uvedl v prohlášení John Stainton, Irwinův přítel a producent, který byl na palubě Croc One. "Zemřel, když dělal to, co nejvíc miloval a opustil tento svět šťastný a vyrovnaný," dodal.

Irwin se proslavil v Austrálii i ve světě jako popularizátor informací ze života exotické a volně žijící zvěře, zejména krokodýlů a hadů.

Rejnok podle odborníků smrtelná zranění většinou nezpůsobí. Irwinův případ považují spíše za výjimečný.

Jeho televizní seriál "Lovec krokodýlů" se na obrazovkách poprvé objevil v roce 1992 a prostřednictvím televizního kanálu Discovery se vysílal po celém světě.

S dítětem krmil krokodýla

Především díky roli v seriálu seriálu se z Irwina stala celebrita, jejímž poznávacím znamením byly kousky na samotné hranici bezpečnosti.

V roce 2004 proti sobě popudil veřejnost, když na jedné ruce držel své dítě a druhou krmil velké krokodýly ve výběhu v zoologické zahradě. Irwin tvrdil, že jeho synkovi, který byl tehdy sotva batole, nehrozilo žádné nebezpečí a úřady ho nakonec odmítly obvinit z porušení bezpečnostních předpisů.

V témže roce se údajně příliš přiblížil také k tučňákům, tuleňům a keporkakům, když o nich natáčel v Antarktidě dokument.

Stephen Robert Irwin se narodil 22. února 1962. Vystudoval přírodní vědy, stejně jako jeho manželka Torri, se kterou má sedmiletou Bindi Sue a dvouapůlletého Roberta Clarence. Irwin také řídil také zoo severně od Brisbane.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám