Hlavní obsah

Noční sňatky v Las Vegas končí

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LAS VEGAS

Milenci toužící po sňatku o půlnoci už nebudou mít štěstí ani v Las Vegas. Město hazardu a hříchů totiž tuto tradiční službu ruší. Podle některých totiž sňatky nonstop využívali neuváženě především opilci a lehkovážná mládež. Jednou se tak na pár hodin provdala i Britney Spearsová za svého kamaráda ze střední školy. A po pár hodinách sňatek zrušila.

Článek

Jenže to se úřadům zřejmě vůbec nelíbí a míní, že manželství je natolik posvátá instituce, že by neměla být znevažována. Hlavní město svateb, jak se Las Vegas někdy přezdívá, má od půlnoci do osmi ráno brány pro snoubence zavřeny. Zklamaní obyvatelé metropole namítají, že sice celá Amerika v tyto hodiny spí, ale ve městě hazardu to právě nad ránem nejvíc vře.

"Ponechali jsme k dispozici jednu kapli, tam budou stále probíhat obřady nonstop. Ale snoubenci budou muset projevit více ochoty a stráví při vyplňování smlouvy delší dobu než dosud. Také zaplatí pětapadesát dolarů," prohlásila Cheryl Vernonová, patronka licencí pro oddávající.

Stále méně lidí se v noci nechávalo oddat

Vernonová dále svůj úřad hájí tím, že uzavření většiny kaplí v uvedené hodiny nemá morální pozadí. Viníkem jsou sami sňatku chtiví lidé. "Chodí jich stále míň a provoz v nočních hodinách je příliš nákladný," tvrdí Vernonová. Manažer kaple Graceland Wedding Jay DeLeon z vyhlášky nadšený není: "Je to jedna z věcí, pro kterou je Vegas ve světě známé, můžete si tady zahrát, opít se a oženit se. Všechno najednou uprostřed noci.

Noční oddávání v Las Vegas se stalo v České republice známým i díky seriálu Přátelé, ve kterém jedni z hlavních hrdinů Ross a Rachel možnosti nočního oddání využili.

Reklama

Související témata:

Související články

Stát Nevada dal nový rozměr gamblerství

Sarah Steinekerová je doslova přikována ke své židli. Hraje bingo a jackpot právě teď překročil 300 tisíc korun. Díky novým "mobilním zákonům" v Nevadě však...

Výběr článků

Načítám