Hlavní obsah

Krávy bučí v každém kraji úplně jinak

Novinky, Famous

I krávy mají regionální akcent, stejně jako lidé. Zjistili to specialisté na jazyk, které zaujal objev britský farmářů. Ti odhalili, že jejich krávy bučí v každé oblasti jinak. John Wells, profesor fonetiky na University of London, uvedl, že regionální rozdíly "mluvy zvířat" byly již dříve pozorovány u ptáků.

Článek

Podle farmářů z britského Somersetu jejich objev může vysvětlovat, proč existuje mezi nimi a zvířaty tak silné pouto. "Trávím se svými krávami spoustu času a musím říct, že skutečně bučí jinak v Somersetu a jinak u mých kolegů třeba z druhé strany Británie," tvrdí farmář Lloyd Green z Glastonbury.

"Mluvil jsem o tom s ostatními farmáři z naší asociace. I oni si toho na svých kravách všimli. Funguje to stejně jako u psů. Čím větší pouto mezi farmářem a zvířaty je, tím jednodušší je rozpoznat a pochopit jejich akcent," dodal Green.

"Podobný úkaz sledujeme u ptáků. U stejného druhu pozorujeme v různých krajích země jiný přízvuk. Je to možné i u krav. Žijí většinou v oddělených skupinách, v rámci kterých se skutečně může jejich bučení lišit," dodal profesor Wells.

Reklama

Související témata:

Související články

Ruské krávy si pochutnávají na čokoládě

Přibližně desetitisícové stádo krav v Rusku má v současnosti hody. Zemědělci z mléčné farmy v Melniku v Kalingradské oblasti jim totiž láskyplně dopřávají...

Norské krávy spí na matracích

Jako první země na světě zaručuje Norsko svým kravám noční spánek na matracích. Stanoví to zákon, který v království začal platit od 1. ledna 2006.

Výběr článků

Načítám