Hlavní obsah

Na německý koncert Madonny budou dohlížet státní žalobci

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DÜSSELDORF

Němečtí žalobci budou sledovat orlím okem Madonnin koncert, který se uskuteční v rámci Confessions Tour v neděli 20. srpna. Kontrole předcházely stížnosti římskokatolické církve, jejíž věřící si stěžovali na "urážky víry".

Článek

Johannes Mocken, mluvčí státních žalobců z Düsseldorfu, novinářům oznámil, že zástupci jeho úřady nepřijdou přímo kontrolovat koncert, ale budou sledovat zprávy v médiích. Německo má vůči zahraničním zpěvákům velmi vstřícné zákony, proto naše sousedy tak hojně navštěvují. Žalobci se tedy domnívají, že zákony ochraňující svobodu projevu umělců se budou vztahovat i na vystoupení Madonny.

Zpěvačka vyvolala vlnu nevole, když si na koncertu nasadila trnovou korunu a zpívala z kříže ze zrcadel. "Vystoupení Madonny na krucifixu není negativní zprávou církvi, ani vyjádření neúcty," uvedla mluvčí Madonny Liz Rosenbergová pro televizi BBC. Podle Madonny, která ve středu 16. srpna oslavila osmačtyřicáté narozeniny, jde o apel směřovaný k publiku, aby lidé podpořili charitu v boji proti AIDS.

"Nemyslím si, že by se na mě Ježíš zlobil za zprávu, kterou se pokouším poslat," řekla zpěvačka listu NYDN. Vystoupení ovšem vytočilo katolickou církev. Podle vatikánského kardinála Ersilia Tonina šlo o "rouhačský protest proti víře" a "znesvěcení kříže". Navíc vyzval, aby Madonna byla jako katolička exkomunikována.

Reklama

Související články

Madonna se vzdala své víry

Někdejší největší propagátorka kabaly mezi celebritami se vzdává své víry. Madonna odchází z řad věřících oddaných mystické židovské víře kvůli tomu, aby svým...

Madonna hodlá adoptovat celou africkou vesnici

Popová královna Madonna se asi zbláznila. Rozhodla se totiž adoptovat hned celou africkou vesnici. Zpěvačka ráda přehání, a když něco dělá, musí to mít nádech...

Výběr článků

Načítám