Hlavní obsah

Jak si udělat správný piknik?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Jak uspořádat kvalitní piknik, který vyjma deště nic nezkazí, to by nám mohli poradit Angličané, kteří jsou na tento druh stravování pravými experty. Co by Britové doporučili k jídlu? Skotská vejce, kuřecí kousky, vajíčkové sendviče a jako dezert jahody. To jsou již po dlouhá léta nezbytné součásti pravého anglického pikniku.

Článek

Pikniky jsou v Anglii součástí tradiční kultury, do které patří například kriket nebo královská rodina. Průzkum ukazuje, že Angličané si vždy najdou chvíli na piknik. Usídlí se podobná tradice i v České republice?

Piknik má svá jistá nepsaná pravidla, která by měla být respektována. Úplnou samozřejmostí je udržování přiměřené vzdálenosti od případných dalších lidí užívajících si krás pohodového pikniku. Pokud máte psí miláčky, tak byste měli zajistit, aby neobtěžovali okolí. Přílišná hlučnost nebo nahlas puštěná rádia k pikniku rozhodně nepatří.

Z alkoholických nápojů volte šampaňské a víno

Pokud hostíte piknik právě vy, tak byste se měli usídlit v místě, které se nachází ve stínu a je alespoň částečně chráněno od větru. Je vaší povinností postarat se o to, aby vaše hosty neobtěžovaly přímé sluneční paprsky. Za jejich potencionální úžeh byste pak mohli vy. Neměli byste zapomenout na repelent proti hmyzu, abyste sebe a své hosty mohli bránit před vosami, které budou trvat na tom, že se k vašemu pikniku přidají.

Jistě byste neměli zapomenout na velkou hromadu ubrousků, papírových nebo lépe plastových talířků a nějaké ty pomůcky, kterými budete dopravovat laskominy do úst. Výběr jídla a pití už necháme na vás, jen bychom vám rádi řekli, že Angličané preferují limonády a z alkoholických nápojů šampaňské nebo kvalitní víno. Pivo na pravý piknik příliš nepatří.

Úplnou samozřejmostí je po sobě řádně uklidit, aby další zájemci o piknik na vámi zvoleném místě netrávili dlouhé minuty uklízením odpadků, které jste tam zanechali. To je totiž jedna z věcí, která dokáže začátek pikniku pořádně pokazit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám