Hlavní obsah

Boy George začal zametat newyorské ulice

NEW YORK

Pokora, nebo pokoření? Popový zpěvák Boy George v pondělí zahájil první den svého pětidenního trestu veřejně prospěšných prací. Již v sedm hodin ráno se dostavil do kanceláře komunálních služeb ve čtvrti Lower East Side. Novinářům, kteří ho tady čekali, neřekl jediné slovo. Bývalý zpěvák skupiny Culture Club byl odsouzen k pěti dnům zametání odpadků na Manhattanu.

Článek

Zpěvák, pravým jménem George O'Dowd, zatelefonoval loni v říjnu policii, aby nahlásil krádež, která ale ve skutečnosti nebyla spáchána. Policisté ovšem při prohlídce jeho bytu našli kokain. George měl s drogami problémy už léta.

George byl v březnu odsouzen za křivé svědectví. Nesplnil však všechny podmínky, které mu justice uložila. Soudce Anthony Ferrara z New Yorku na něho v červnu vydal zatykač. Deset dní poté, když se zpěvák před soudce dostavil, zrušil Anthony Ferrara zatykač, ale varoval George, že se trestu výkonu veřejných prací nevyhne.

"Záleží jen na vás, jestli půjde o projev pokory, nebo pokoření," řekl soudce provinilci, který se v 80. letech proslavil hity Karma Chameleon nebo Do You Really Want to Hurt Me?

George původně myslil, že by mohl za trest dělat nějakou veřejnou činnost, která by byla s jeho postavením ikony 80. let poněkud slučitelnější. Navrhl soudu například, že by dělal diskžokeje na nějaké akci s dobročinným účelem nebo prodával v módním salonu.

Reklama

Výběr článků

Načítám