Hlavní obsah

Paroubek svědčil na soc. dem. svatbě

Právo, Ivan Langr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Nefalšovaná sociálnědemokratická veselka vypukla v sobotu po poledni v obřadní síni liberecké radnice. Kandidát ČSSD na primátora Liberce v letošních komunálních volbách a krajský místopředseda Ivo Palouš si totiž bral řadovou členku strany Moniku Reslerovou a za svědka mu šel sám premiér a soc. dem. předseda Jiří Paroubek. Ten pod Ještěd dorazil i se svou paní Zuzanou a také ministrem zdravotnictví Davidem Rathem.

Článek

Zatímco pro oba novomanžele byl sňatek už jejich druhým v životě, ministerský předseda podle svých slov žehnal čistě sociálnědemokratickému páru vůbec poprvé. "Podobná soc. dem. svatba je pro mě jako svědka premiéra, ale přijel jsem rád. Má to i další výhodu, protože se odtud alespoň po dlouhé době dostanu na svou nedalekou chalupu do Horního Maxova," líčil Právu předseda vlády. Na otázku, jaký přivezl jako svědek svatební dar, Paroubek dodal: "Český křišťál a myslím, že je to hezký dárek do domácnosti."

Smělý plán pozvat Paroubka na veselku se zrodil v hlavě samotného Palouše. "Požádal jsem ho o to a on hned přijal. Je to pro mě velmi významné a samozřejmě i velká čest, že mi svědčil předseda české vlády," řekl Právu 44letý ženich. 

Počtem členů ale nyní Paloušovi připomínají spíš průměrnou rodinu lidoveckou: on totiž vyženil jejího 11letého syna Daniela, ona zase vyvdala jeho 18letého Martina a 24letého Pavla. A na cestě je navíc už i jejich první společné dítě, které by světlo světa mělo spatřit napřesrok v únoru.

Reklama

Výběr článků

Načítám