Hlavní obsah

Kuřáci budou mít těžší získat práci

– BRUSEL
Novinky, Famous

Kuřáci budou mít již brzy těžší získat práci. O zákonech, které by uchazečům o zaměstnání z řad kuřáků ztížilo získání práce, nyní uvažují evropští právníci. Ochránit nekuřáky v zaměstnání chce i evropský komisař Vladimír Špidla. Proti návrhu se ale obořili zastánci nekuřáků i kuřáků.

Článek

Ian Willmore z protikuřácké organizace Ash tvrdí, že nařízení "vrhne špatný stín na odpůrce kouření". "Nejsme organizace, která chce perzekuovat kuřáky. Fungujeme, abychom omezili počet škod a zlo, které kouření páchá," uvedl Willmore.

Simon Clark, ředitel prokuřácké skupiny Forest, označil rozhodnutí za "deprimující". "Dokazuje to, že kuřáci jsou lovná zvěř," míní Clark.

Kuřáci nejsou žádaní

Úřední rozhodnutí přišlo jako odezva na stížnosti směřované k irské reklamě podporující zaměstnanost, v níž se píše "kuřáci nejsou žádáni".

EU dbá, aby nebyli uchazeči diskriminováni podle věku, rasy, pohlaví, víry a sexuální orientace. Podle Špidly kouření nepatří do žádné z těchto kategorií. A neuvažuje se, že by se legislativa o skupinu kuřáků rozšířila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám