Hlavní obsah

V Praze se bude závodit ve skotačení

PRAHA

Že repertoár sportů asi nebude nikdy zcela uzavřen si uvědomuje asi každý z nás. Každým rokem se objevují nové a nové disciplíny, které mají za úkol co nejvíc oslovit mladou generaci. Takže po takovém hodu mobilem na cíl se objevuje další, vskutku originální sport - skotačení.

Článek

Jelikož je skotačení sport v České republice neznámý, rozhodli jsme se vyzpovídat prezidenta České skotačící asociace Jakuba Svobodu, který nám tento mladý sport přiblížil. "Pravidla jsou vskutku jednoduchá. Dvě soutěžící dívky si před porotou minutu až minutu a půl pinkají s nafukovacím balónem (ten je pro všechny soutěžící stejný, aby nikdo nemohl švindlovat) a snaží se zaujmout ať už technickým provedením pinkání, nebo uměleckým dojmem. Vzhledem k tomu, že skotačení je u nás poměrně nová sportovní disciplína, rozhodli jsme se vynechat povinné prvky a soutěž ponechat více na kreativitě jednotlivých soutěžících," řekl Svoboda.

Na vítězky čeká zlatý balón

Mistrovství Evropy se bude konat 19. srpna v sobotu a již dnes je zaregistrováno více než 15 párů. "Připomínám, že soutěž je určena pro absolutně všechny ženy a dívky - jedná se o tzv. "open" typ turnaje. Modlíme se za milosrdné počasí. Doufáme, že se dočkáme objevení nějakých nových talentů, pro reprezentaci České republiky na akcích v zahraničí," přál si Svoboda.

S místem konání mistrovství se váhalo až do nedávna. "Do poslední chvíle jsme s naším organizačním výborem váhali mezi Brnem a Prahou, ale nakonec zvítězila Praha díky větší vstřícnosti našich místních sponzorů," řekl Novinkám Svoboda. A cena pro šampiónky? Vítězná dvojice si s sebou odnese nafukovací zlatý putovní balón.

Reklama

Výběr článků

Načítám