Hlavní obsah

Británii zaplavily praktické hranaté melouny

Novinky, Famous.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Melouny ve tvaru krychle jsou letošním hitem ve Velké Británii. Asiaté je znají již několik let, síť obchodních domů Tesco jimi nyní zaplavila i ostrovní zemi. Jsou skladnější a mohou se krájet jako běžný chléb.

Článek

Podle zástupců supermarketu mnoho lidí nekupuje osvěžující a zdravé melouny jen kvůli tomu, že jim svojí neskladností dělají nepořádek v lednici a je problém je krájet a jíst.

Nyní ovšem obchodníci přišli s technikou původem z Japonska díky které je možné vypěstovat melouny ve tvaru krychle. V procesu vývoje nebyly použity žádné genetické úpravy, ani bláznivá věda. Kolem plodu se jednoduše rozestaví dřevěné nádoby, které plod během růstu vyplní a udrží si požadovaný tvar.

Zatímco v Japonsku si pořídíte krychlový meloun pouze v lepších obchodech v přepočtu za 184 korun za kilo, Damien Sutherland z britského Teska míní, že jde o vyděračství a slibuje cenu minimálně pětinovou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám