Hlavní obsah

Norský novinář si vymýšlel interview s osobnostmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSLO

V několika významných severských denících se objevily rozhovory s osobnostmi, jako je Bill Gates nebo Michael Schumacher. Ovšem novinář, který je napsal, si je vymyslel. Jak zakladatel firmy Microsoft, tak německý šampión formule 1 popřeli, že by je poskytli.

Článek

Například švédský list Aftonbladet a norský magazín Mann nedávno zveřejnily interview, které prý Bill Gates poskytl šestašedesátiletému Björnu Benkowovi. V tom nejbohatší muž světa tvrdí, že nikdy neměl v kapse ani tu nejmenší minci.

"Četl jsem interview a byl jsem překvapen, protože bych o tom musel vědět," řekl mluvčí norského Microsoftu Eirik Lae Solberg. "Kontaktovali jsme Billa Gatese a ten přes svého agenta potvrdil, že rozhovor neposkytl a že v inkriminovanou dobu vůbec nebyl v linkovém letadle, kde se s ním Benkow údajně setkal," dodal Solberg.

Časopis Mann souhlasil s tím, že zveřejní omluvu, čímž podle Solberga věc z jejich hlediska končí.  Benkow má ale problém kvůli interview s Michaelem Schumacherem, které měl pilot formule 1 údajně poskytnout ve svém švýcarském domě.

"Později jsme se uvědomili, že rozhovor obsahuje některé faktické chyby. Kontaktovali jsme Schumacherova agenta, který nás ujistil, že jeho zaměstnavatel ve svém domě interview neposkytuje," řekl šéfredaktor listu Dagbladet Peter Raaum.

Benkow si údajně vymyslel rozhovory ještě s dalšími osobnostmi jako herci Tom Cruise, Julia Robertsová a Rowan Atkinson nebo šéf formule 1 Bernie Ecclestone.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám