Hlavní obsah

90letý důchodce vyhrál v loterii 16 milionů dolarů

DPA, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TALLAHASSEE

Luis Salazar viděl během devadesáti let svého života mnoho. Nikdy ale nepočítal přes šestnáct milionů dolarů (asi 432 mil. Kč) v hotovosti. Teď se mu to díky úterní výhře ve floridské státní loterii poštěstilo.

Článek

Čilý důchodce, jenž výherní tiket podal v místě bydliště ve městě Osceola County, se rozhodl nechat si celou částku vyplatit během následujících dvanácti měsíců. Odmítl tak mnohem výhodnější postupné převádění peněz na účet během několika let.

Pravděpodobně nejstarší výherce všech dob na území Spojených států svůj krok zdůvodnil tím, že si chce výhru ještě "trochu užít". Salazar si pro prvních 6,1 milionů dolarů (asi 171 mil. Kč) dojel do banky v Tallahassee osobně.

Zbytek mu bude na vybraný bankovní účet chodit do konce června příštího roku, a to celkem ve třiceti splátkách. Stařík se rozhodl věnovat část peněz kostelu v Kissimmee, vnoučatům a přilepší prý rovněž široké rodině. Chtěl by se také podívat ještě jednou do Portorika, země, kde se před devadesáti roky narodil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám