Hlavní obsah

Nejoblíbenější nápoj letošního léta je Mojito

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mojito alko i nealko! Nápoj jak vyšitý do dnešních tropických prázdninových dnů pro mnoho návštěvníků barů. Podle oslovených barmanů v českých cocktail barech je nápoj z bílého rumu, limetky a máty dlouhodobě nejžádanějším nápojem.

Článek

"Nejoblíbenější je u nás mojito v alkoholické i nealkoholické podobě," říká servírka baru Blue Café v pražských Holešovicích Michaela Nováková. "Zákazníci dávají přednost alkoholickému mojitu, občas si objednají Haciendu, Swimming Pool nebo Bloody Mary, ale to opravdu hodně málo," dodala.

V brněnském podniku Empire vede podle jeho zaměstnance Rostislava Durďáka kokosovo-ananasová Piňa Colada, nápoj rovněž ze světlého rumu, ale hutnější. "Velice žádaným je u nás také mojito," dodal.

Není baru, v němž by se Mojito nepodávalo. Nápoj se připravuje ze světlého rumu, limetkové šťávy, může být soda na dolití, ve většině barů jej však podávají s ledovou tříští. Nesmí chybět ještě lístky máty peprné a lžička cukru. "

V žebříčku míchaných nápojů si podle internetového serveru www.michanenapoje.cz  vede dlouhodobě nejlépe právě Mojito, které je ale v současné době na druhém místě. V létě je předstihl nápoj Květ lásky z banánového, mangové a ananasového džusu. Na třetím místě je Cuba Libre ze světlého rumu, limetkové šťávy a koly, následuje Piňa Colada ze světlého rumu, kokosového krému a ananasového džusu a Tequilla Sunrise z tequilly, pomerančového džusu a grenadiny .

Oficiálně souhrnný seznam míchaných nápojů obsahuje 1284 položek, z toho drtivá většina - 1210 - je alkoholických.

Reklama

Související témata:

Související články

Letní koktejlové osvěžení

K létu patří nejen koupání a opalování na sluníčku, ale také míchané nápoje připomínající vzdálenou exotiku či vzpomínky na právě uběhlou dovolenou. Připravili...

Výběr článků

Načítám