Hlavní obsah

Finský Santa Claus trucuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAKKEM-PARK

Ve chvílích, kdy Evropu sužují obrovská horka, by možná nebylo špatné podívat se, jak se Santa Clausové chystají na letošní Vánoce. Až se zima zeptá, co dělali v létě, budou mít Santa Clausové pádnou odpověď hned po ruce. Navzdory nesnesitelným a úmorným vedrům se totiž sešli na každoročním kongresu, aby až v příliš hřejivé atmosféře podiskutovali o rázu letošních Vánoc.

Článek

Do dánského zábavního centra Bakkem-Park se na třídenní sešlost dostavilo zhruba 150 zástupců Dědů Mrázů z celého světa. Debatovali mimo jiné o tom, zda letos mají být dárky ještě četnější než loni, projednávali, jestli vánočnímu stromečku bude slušet lépe žlutá nebo červená barva a dokonce se zamýšleli nad tím, zda by už nebylo konečně na čase sjednotit datum nadílky na jeden termín místo dosavadních 24. a 25. prosince.

Finský Santa se asi urazil

Většina debat se pochopitelně točila kolem dětí. Santa Clausové totiž soudí, že hlavně ti nejmenší by měly dostávat objemově co největší dárky a především zabalené tak, aby si snadno poradily nejen s ozdobnými mašlemi, ale také svátečním papírem.

Stín na letošní shromáždění vrhla nepřítomnost finského Santa Clause, jenž se zapřísahá, že je jediným a pravým představitelem této role a odmítá akceptovat grónského konkurenta, který si činí obdobné nároky.

"Zřejmě se urazil, když si ho loni jeho kolegové dobírali, že si přisvojil titul světového Santa Clause číslo jedna," domnívá se pověřená mluvčí Larsenová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám