Hlavní obsah

Pro zmrzlinu si jel na náměstí v Hradci transportérem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

S obrněným transportérem OT 64 zaparkoval v neděli vpodvečer na Velkém náměstí v historickém centru Hradce Králové jeho čtyřiatřicetiletý majitel. Když hlídka strážníků začala osmikolového obrněnce fotografovat, přiběhl k vozidlu a tvrdil, že s ním jel dětem pro zmrzlinu.

Článek

Muž je podezřelý ze spáchání přestupku, protože porušil zákaz vjezdu na náměstí pro vozidla nad 7,5 tuny. V pondělí to řekla mluvčí strážníků Eva Čížková.

Zákon podle strážníků porušil i tím, že zaparkoval na místě pro vozidla s parkovací kartou. Případ bude mít dohru ve správním řízení na hradeckém magistrátu. "V něm se budou zjišťovat všechny okolnosti přestupku včetně dokladů a váhy vozidla, které má obvykle asi 12 tun. Řidiči hrozí odebrání jednoho bodu a pokuta až několik tisíc korun," řekla Čížková.

Poznamenala, že vjezd na náměstí je pro těžká vozidla přísně zakázán, protože auta ničí tamní dlažbu. Ve správním řízení se proto bude také zjišťovat, zda transportér povrch náměstí nějak nepoškodil.

Obrněnce OT 64 již armáda ČR vyřadila z výzbroje, postupně je prodávala nebo nechala sešrotovat. Řada těchto vozidel ve funkčním stavu je v rukou soukromých majitelů a sběratelů vojenské techniky.

Reklama

Výběr článků

Načítám