Hlavní obsah

Ve Francii šílí po zmrzlině s příchutí nivy

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Tropická vedra sužují celou Evropu. Ve Francii se denně prodají tuny zmrzliny, a tak se její producenti rozhodli rozšířit trh o zajímavé příchutě. Vedle aroma hořčice či čerstvého osení se stala hitem zmrzlina s rokfórovým aroma. Její chuť připomíná naši nivu.

Článek

Tuhle zmrzlinu si zamilovali především kulinářští mistři z vyhlášených restaurací. Vylepšují jí totiž své pokrmy. Výrobci netradičních mražených krémů by však rádi prorazili s rokfórovou zmrzlinou také v cukrárnách a u pouličních prodejců.

"Dvacet let nazpět by se podobná zmrzlina setkala s neúspěchem jako totálně bláznivý nápad. Dnes ale nikdo není v šoku, ba naopak," míní Ludovic Enee, pařížský šéfkuchař.

Ve Francii jsou příchutěmi skutečně velmi bohatě zásobeni. Společnost Pole Sud jich nabízí neuvěřitelných dvanáct set. Vyrábí se zde zmrzlina snad všech možných i nemožných aroma, chybí ale poměrně žádaná s příchutí cigaretového kouře. "Snažíme se bojovat s paradoxy, proto mísíme příchutě horké se studenými, jemné s peprnými," přiznal prezident společnosti Didier Barral.

Reklama

Související témata:

Související články

Zmrzlina je rizikem pro migreniky i alergiky

Prudká bolest hlavy, která dlouho přetrvává - migréna. Kdo ji zažil, jistě uvítá poznatek německých odborníků, kteří tvrdí, že ji může vyvolat také například...

Výběr článků

Načítám