Tuhle zmrzlinu si zamilovali především kulinářští mistři z vyhlášených restaurací. Vylepšují jí totiž své pokrmy. Výrobci netradičních mražených krémů by však rádi prorazili s rokfórovou zmrzlinou také v cukrárnách a u pouličních prodejců.

"Dvacet let nazpět by se podobná zmrzlina setkala s neúspěchem jako totálně bláznivý nápad. Dnes ale nikdo není v šoku, ba naopak," míní Ludovic Enee, pařížský šéfkuchař.

Ve Francii jsou příchutěmi skutečně velmi bohatě zásobeni. Společnost Pole Sud jich nabízí neuvěřitelných dvanáct set. Vyrábí se zde zmrzlina snad všech možných i nemožných aroma, chybí ale poměrně žádaná s příchutí cigaretového kouře. "Snažíme se bojovat s paradoxy, proto mísíme příchutě horké se studenými, jemné s peprnými," přiznal prezident společnosti Didier Barral.