Hlavní obsah

Smržová v Panamě hladověla a mrzla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zbraní úspěšné české reprezentantky na Miss Universe Kateřiny Smržové prý byla přirozenost, kterou porota v záplavě falešných řas, tun make-upu a prý i silikonu ostatních účastnic ocenila. Možná české krásce prospěla i nedobrovolná dieta, kterou si tři týdny užila.

Článek

Smržová je vegetariánka a spousty masitých jídel její chutě neuspokojily. Po příletu do Prahy prozradila, že až na výjimky se všechny účastnice před soutěží klepaly - některé trémou, ale většina zimou. V Panamě jsou totiž zvyklí pouštět klimatizaci na plné pecky, tak byly všechny dívky nastydlé. "Mrzla jsem tam," řekla Kateřina.

Přirozenost jako zbraň

"Jsem hodně přirozený člověk, který se nesnaží na nic hrát. Myslím, že moje přirozenost toho hodně ovlivnila," prohlásila Kateřina těsně po svém příletu na ruzyňské letiště. Přirozenost není podle Smržové na podobných soutěžích běžná, většina dívek údajně sází na silné nalíčení. Pro ni je prý ale důležitější krása osobnosti. "V takových soutěžích se ale samozřejmě dá více na vzhled," doplnila Kateřina Smržová.

Atmosféra mezi kandidátkami prý byla velmi přátelská - žádné podrazy a ostré lokty. Naopak - Kateřině se už teď stýská po finské spolubydlící.

O svém úspěchu zatím Kateřina ještě moc nepřemýšlela, a proto nebyla schopná odpovědět na dotaz, jestli jí stouplo sebevědomí. "Já jsem v tomhle dost laxní. Jsem sice šťastná, ale moc o tom ještě nepřemýšlím," uvedla.

Smržové nejvíc chyběla zelenina, potom přítel

V Panamě jí nejvíc scházela její oblíbená strava. "Ta mi scházela hodně. Potom rodina, můj přítel a Praha. Čím jsem starší, tím více ke "své zemi" lnu," prohlásila Kateřina.  

Kateřina Smržová s přítelem.

Na soutěž odlétala Kateřina Smržová s šaty od návrhářek Beáty Rajské a Jaroslavy Sedláčkové. Během soutěžního večera měla šaty od Sedláčkové. Velký úspěch však slavila hlavně se svým národním krojem. Příjemně totiž kontrastoval s většinou těch ostatních, které se nesly v latinskoamerickém duchu.

"Byla tam spousta karnevalových kostýmů. Všude samé peří," smála se Kateřina. Na dotaz, zda nebyl ten její oproti ostatním příliš zahalený, Smržová reagovala se smíchem: "No, ta sukně byla docela krátká. Když jsem se zatočila, ukázala jsem toho docela hodně."

Vítězka Amelia Kateřině do oka moc nepadla

Při zmínce o vítězce Amelii se Smržová mírně ušklíbla a poté řekla, že ona vítězství přála Brazilce, která se však nakonec vůbec do první pětky nedostala. Dále fandila Venezuelce, která se umístila jako druhá.

Kateřinu teď čeká spousta pracovních povinností, ona se nejvíc ze všeho těší, až se natáhne někde u vody.

Před začátkem tiskové konference Kateřina Smržová plakala a vypadala značně sklesle. Zrovna se totiž dozvěděla o tragickém úmrtí šéfa agentury Miss Models Rostislava Ježka a fotografa Petra Škvrněte, se kterým často spolupracovala. Foto PRÁVO/Michaela Říhová

Panamu dívky moc nepoznaly

V porovnání se soutěží Miss World, které se Smržová účastnila v Nigérii, byla prý Miss Universe o něco uvolněnější. Na druhou stranu dívky neměly mnoho možností hostitelskou zemi poznat. Zatímco v Nigérii jezdily hodně na výlety, v Panamě viděly jen průplav. Většinu času trávily nacvičováním choreografie a rozhovory, na poznávání už čas nebyl. Kateřina s nadsázkou prohlásila, že nejlépe poznaly své hotelové pokoje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám