Hlavní obsah

Italský mladík přišel o skútr a 2300 euro, dostal ale 144 bodů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TURÍN

Během pouhé čtvrthodinky dokázal mladík v severoitalském Turíně zruinovat svou řidičskou kariéru. Za přestupky, které stačil za 15 minut napáchat, ho dopravní policisté připravili na pokutách o 2300 eur, pak o skútr a nakonec mu řidičské konto zatížili 144 trestnými body. A to navzdory skutečnosti, že italský silniční zákon počítá s maximálním trestem jen 20 bodů.

Článek

Těžko říct, co provinilec bude postrádat víc, zda svoje přibližovadlo, či téměř 70 000 korun, na které ho nerespektování silničního zákona přišlo, napsala agentura AFP. 

Vše začalo v úterý poměrně nevinně, když se dopravní hlídka snažila zastavit mladého řidiče jedoucího na skútru bez ochranné přilby, což je zakázáno. Následovala honička v ulicích města, a když se podařilo policistům pachatele dopadnout, následoval součet prohřešků. Kromě jízdy bez přílby to bylo také vozidlo bez zpětných zrcátek, bez světel a se špatně připevněnou espézetkou a navíc i bez pojištění.

Dosavadní italský rekordman dostal 116 trestných bodů

Další přestupky následovaly: nerespektování příkazu k zastavení, jízda na červenou, v protisměru a po pěší zóně a nakonec nepřiměřená rychlost. Suma sumárum, jde o nový italský rekord - dosud se mohl prvenstvím, pokud jde o počet trestních bodů, pyšnit mladík z Bolzana, rovněž na severu Itálie. Tomu připsali dopravní policisté během jediné letošní dubnové noci 116 bodů.

Bodový systém zavedla Itálie v červenci 2003 jako zbraň proti řadě zakořeněných nešvarů, které ročně připravily na italských silnicích o život tisíce lidí. Už krátce po zavedení systému zaznamenaly italské statistiky významný pokles obětí i pozitivní vývoj, pokud jde o počet dopravních přestupků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám