Hlavní obsah

Missky na moři zápasily s prudkou bouří

Právo, Helena Vacková (Belek)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BELEK

S prudkou bouří se musely v úterý na moři poprat letošní finalistky Miss ČR, které od minulého týdne tráví svoji dvanáctidenní dovolenou s CK Blue Style na Turecké riviéře. Když ráno za jasného počasí vyrázily na celodenní plavbu po moři s výhledem na pohoří Taurus, majitel cestovní kanceláře Imed Jeddai slibuje zážitek, na který se jen tak nezapomíná. Měl pravdu.

Článek

Na začátku cesty zdaleka nikdo netuší, jakou tečku za krásným dnem budou mít. Dívky si užívají slunění na lodi, skotačení v moři, jídla i pití. Na zpáteční cestě se ještě dohadují, zda místo plánovaných nákupů v tureckém městě Antalya si raději neprodlouží výlet o zastávku na menším ostrově.

Když loď naposledy zakotví nedaleko opuštěného břehu, obloha se znenadání zatáhne. Dívky s údivem vytahují foťáky a snaží se zachytit tmavnoucí obzor a rychle se kupící černá mračna. Najednou na palubě začíná všechno létat, loď se kymácí ze strany na stranu, v podpalubí řinčí nádobí, které se řítí k zemi a rozbíjí se. Prudký vichr nedovolí kapitánovi vyplout, dokonce se v přední části bárky náporem větru trhá plátěný přístřešek, pod nímž během plavby krásky vegetily.

V očích některých dívek se zrcadlí strach. Všechny před lijákem utíkají do podpalubí a čekají, co se bude dít. Jen Miss Taťána Kuchařová se nebojí ještě na přídi zapózovat a s ručníkem v ruce se poprat se stále sílícím větrem.

Bouřka naštěstí asi po dvaceti minutách slábne a loď s miskami za silného deště v pořádku doplouvá do přístavu. Až když stojí dívky pevně nohama na zemi, jedna po druhé si postupně oddechnou a ačkoli mlčí, je znát, že právě tohle byl pro všechny jeden z těch nezapomenutelných zážitků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám