Hlavní obsah

Žena v 62 letech porodila dvanácté dítě

Novinky, Korzo
LONDÝN

Má dvacet vnoučat a tři pravnuky. Před třemi lety přivedla Janice Wulfová (62) na svět jedenáctého potomka, synka Iana. Britce posedlé mateřstvím však ani to nebylo dost. A spolu s třetím manželem Scottem (48) se rozhodla, že doplní počet dětí na rovný tucet.

Článek

Podařilo se. V její náruči nyní sladce spinká novorozenec jménem Adam, který netuší, co vše musela kvůli jeho narození podstoupit. Rodiček jejího věku sice k nelibosti odborníků stále přibývá, nicméně Janice přesto tvoří výjimku. Je totiž od narození slepá. A zřejmě tento handicap si kompenzuje naplňováním touhy po vlastní drobotině.

"Cítím se na třicet," řekla novinářům krátce poté, co se Adam poprvé rozkřičel. Zároveň se svěřila, že nepřestává být vděčna lékařům za umělé oplodnění, jež jí umožnilo zázrak dalšího početí.

Předposlední porod málem nepřežila

Předcházely mu ovšem, stejně jako v případě Iana, krevní testy, zkoumání kvality spermatu i rozhovory s psychology, kteří posuzovali vhodnost takového zákroku. Janice se nenechala odradit ani tím, že při porodu předposledního dítěte málem přišla o život. Dramaticky jí totiž stoupl krevní tlak a bez okamžitého císařského řezu by neměla šanci na přežití.

"Myslím si, že je ve mně tolik lásky k dětem, že ji mohu přímo rozdávat," uvedla médiím a přiznala, že by ještě chtěla holčičku. Upozornění na možná nebezpečí spjatá s těhotenstvím a porodem striktně odmítá. "Každé ženě přece přitom hrozí riziko," tvrdí nesmlouvavě.

Ani poukazy na její věk ji nedokáží odradit. "Lidé kolem toho dělají zbytečný humbuk. Každý je přece tak starý, jak se cítí." Připomíná, že na rozdíl od mnoha matek žije naprosto zdravě. Nekouří a skleničku něčeho tvrdšího si dopřeje pouze o Vánocích. Navíc se po porodu Adama cítí takříkajíc ve vrcholné formě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám