Hlavní obsah

Krásky očichávaly kolemjdoucí jak voní

Ve vestibulu stanice metra Muzeum řádila Rexona hlídka vůní ve složení Zuzana Belohorcová, Eva Aichmajerová a Vlasta Korec. Každý kolemjdoucí se podrobil kontrole, zda používá antiperspirant.

Článek

Výsledek celoevropského průzkumu společnosti Unilever ukázal, že Češi jsou v používání antiperspirantů a deodorantů na posledních místech. Zuzana Belohorcová, Eva Aichmajerová a Vlasta Korec se přesvědčili "na vlastní nos", jak na tom Češi doopravdy jsou.

Každého kolemjdoucího oslovili s otázkou, jaký používá antiperspirant. Eva Aichmajerová se občas s pouhou odpovědí nespokojila a radši si i přivoněla. V případě, že se jednalo o osobu něžného pohlaví, nedal se zahanbit ani Vlasta Korec. Zuzana Belohorcová raději odměňovala všechny, kteří se podrobili tomuto malému testu, pozorností.

Hlídka vůní dokázala přesně odhadnout, jak se lidé za tak parného počasí cítí a osvěžovala kolemjdoucí příjemnou vůní antiperspirantů. Lidé na  Václavském náměstí se postupně začali sami hlásit k testování. Není se čemu divit. Kombinace krásných dívek, charismatického moderátora a osvěžení v podobě antiperspirantu byla velmi lákavá.

Hlídce se podařilo odchytnout i mladou herečku Nicol Štíbrovou a boxera Rosťu Osičku. Oba v testu obstáli.

Češi používají antiperspiranty především příležitostně

 "Z dotázaných lidí se přibližně 30 % vyjádřilo, že pravidelně používá antiperspirant nebo deodorant. Ale více než polovina z nich byli lidé mladší, zhruba do 35 let," říká Eva Aichmajerová. "Našli se i tací, kteří bohužel vůbec nevěděli, co je deodorant nebo antiperspirant," dodává Zuzana Belohorcová. Vlasta Korec si všimnul, že spolu souvisí celkový vzhled a používání deodorantů nebo antiperspirantů. "Lidé, kteří o sebe pečují, považují antiperspirant za samozřejmost," prozradil Vlasta.

Zatímco průměrný Čech spotřebuje ročně pouze 1,5 balení, například průměrný Angličan spotřebuje téměř pět balení ročně. Procento žen, které se hlásí k používání deodorantů a antiperspirantů, je 71 %. Češi ale nepoužívají deodoranty jako součást každodenní hygieny, jejich použití je u většiny národa spíše příležitostnou záležitostí. U mužů se hlásí k používání deodorantů či antiperspirantů jen 49 % z nich. Více deodorantů a antiperspirantů než Češi používají i Maďaři a Poláci. Za českou spotřebou jsou už jen Rumuni a Rusové.

Reklama

Související články

Při výběru partnera hraje roli i vůně

Důležitou roli v našem životě hrají vůně a pachy. Jejich vnímání a citlivost na ně je velmi individuální. Stejný člověk může někomu vonět a jiný ho jen těžko...

Pocení posiluje imunitní systém

Nikdo nepochybuje, že při horečnatých onemocněních dokáže intenzivní pocení udělat s pacientem doslova zázraky. Jak však zjistil německý profesor Wolfgang...

Pocení je společenský problém nejen v létě

Pocení je přirozený fyziologický děj, pro organismus životně důležitý. Pocení, ale také může způsobovat společenské problémy a to zejména díky nepříjemnému...

Výběr článků

Načítám