Hlavní obsah

Divočák Bohoušek hlídá jako pes a pije jako chlap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Myslíte, že nejlepším přítelem člověka může být jedině pes? Ze zaběhnutého omylu vás rozhodně vyvedou v Sedlnicích na Novojičínsku, kde jeden z domků hlídá divočák Bohouš, který miluje nejen své majitele, ale taky pivo. Sedmdesátikilový macek přiběhne na zavolání a je také skvělý hlídač, což značně nelibě nese voříšek, kterému tak Bohoušek převzal jeho flek.

Článek

Jedenáctiměsíčního divočáka s poraněnou nohou našel bratr jeho majitele zhruba před půl rokem v lese. "Nejprve ho vzal k sobě a švagrová ho tam krmila z flašky. Protože ale dělal neplechu a rozbíjel chlívek, skončil u nás," svěřila se paní domu Květoslava Suchoňová.

Dodala, že s přítelem Pavlem se Bohoušek rád vydává na pivo do místní hospůdky. "Chodí bez obojku, Bohoušek si hezky kráčí 30 metrů od něho, a když na něj přítel zavolá, rozutíká se a jde mu vedle nohy. Když jdou přes cestu, řekne přítel Bohouškovi, aby počkal, jestli něco nejede a pak teprve jdou," dodala Suchoňová s tím, že Bohouš má v hospodě i vlastní pivní misku. "Někdy to vylije a vyválí se v tom a někdy zase vypije," popsala s úsměvem Suchoňová, která se s Bohouškem nejraději prochází po lese.

Do baráku prý ale Bohouš nesmí. A není se co divit, protože Bohouš je zkrátka pořádné prase. I případné návštěvy tak musejí počítat s tím, že nažehlené a vonící oblečení kvůli Bohoušově přítulnosti rychle vezme za své. "Každého poskáče a každý je tak hned špinavý a smrdí," směje se paní Květa. I přes tyto drobné peripetie však už nyní razantně říká: "Na talíři Bohouš nikdy neskončí."

Reklama

Související témata:

Související články

Slovenský medvěd způsobil autonehodu

Na slovenské silnici mezi Považskou Bystricí a obcí Sverepec se ve čtvrtek odehrála kuriosní nehoda, když 33letý řidič automobilu chrysler ve vysoké rychlosti...

Výběr článků

Načítám