Hlavní obsah

Po 52 letech muž zaplatil pokutu za nedovolenou rychlost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

EAST SUSSEX

Muž z britského hrabství Sussex zapomněl na pokutu za jízdu nepovolenou rychlostí, která mu byla udělena před dvaapadesáti lety. Lístek o udělení pokuty prý nalezl ve starém kabátu.

Článek

Čtyřiaosmdesátiletý John Gedge byl pokutován roku 1954 v americké Filadelfii. V zóně, ve které bylo povoleno 55 km/h jel rychlostí asi 90km/h.

Slíbil, že pokutu zaplatí ihned, jak se vrátí do svého hotelu, ale zapomněl. Tedy aspoň do té doby, než v kapse starého saka pokutu minulý týden objevil. Policii ve Philadelphii odeslal omluvný dopis, ke kterému připojil pětilibrovou bankovku (asi 220 korun) a ještě zatelefonoval, aby se omluvil.

John Gedge, který žije v pečovatelském domě v hrabství Sussex prohlásil: "Řekl jsem jim, že Angličan vždy platí své dluhy a mám teď čisté svědomí."

Americký policista Mark Focht řekl: "Tento dopis si zarámuji spolu s bankovkou jako ukázku toho, že čestnost je nejlepší metoda, a to i v případě, že je trochu opožděná."

Reklama

Související články

Pokuta za házení odpadu do popelnice

Andy Tierney z města Hinckley v hrabství Leicestershire dostal příkaz k zaplacení pokuty v přepočtu více než dvou tisíc korun za to, že vyhodil dva nevyžádané...

Výběr článků

Načítám