Hlavní obsah

Topolánkova romantická večeře, ale ne s manželkou

PRAHA

Dusnou atmosféru zřejmě zažívají manželé Mirek a Pavla Topolánkovi. Důvodem je fotografie šéfa ODS, která se v úterý objevila v bulvárním deníku Šíp. V článku se psalo, že Topolánek byl v neděli od 21 hodin na "romantické večeři" s manželkou v luxusní restauraci Amici Miei na pražském Starém Městě.

Článek

Později se však ukázalo, že žena na nepříliš kvalitní fotografii pořízené mobilním telefonem není Pavla Topolánková, nýbrž poslankyně ODS Lucie Talmanová.

Šíp ve svém včerejším vydání zveřejnil středeční reakci manželky předsedy ODS: "Na té včerejší fotografii nejsem já, ale poslankyně Talmanová, bohužel já jsem se v té době učila se synem matematiku a manžel odcházel s tím, že má jednání. S pozdravem Pavla Topolánková."

Byla prý pracovní

Šéf ODS listu řekl, že schůzka s Talmanovou byla pouze pracovní. "Ano, měl jsem mít jednání, to bylo ale zrušeno a já byl poté na pracovní večeři s poslankyní Talmanovou a posléze s (tajemníkem Markem) Dalíkem," uvedl.

Talmanovou podle Šípu otázka zaskočila. "Jsem v rozpacích, nevím, proč se mě na to ptáte... Ano byla jsem to já," řekla Talmanová. I ona tvrdí, že šlo o pracovní schůzku. "Ujišťuji vás, že to byla pracovní schůzka, romantiky tam nebylo ani za mák. O čem jsme jednali bych nechtěla komentovat."

Topolánek ve stejný den, před večeří s Talmanovou, slavil opožděně 50. narozeniny ve Vestci u Prahy mimo jiné s prezidentem Václavem Klausem či šéfem lidovců Miroslavem Kalouskem. Na zdejších kurtech se tito tři politici občas setkávají. Bylo tomu tak například v době krize Grossovy vlády.

Zatímco Talmanová bude shodou okolností jedním z hostů Nedělní partie televize Prima, o Topolánkovou měla zájem Česká televize. Chtěla totiž zorganizovat debatu s premiérovou manželkou Zuzanou Paroubkovou. Z toho ale prozatím sešlo. "Nejsem politička, tak nevidím důvod, proč bych tam měla jít," řekla v pátek Právu Paroubková.

Pro množství nevhodných příspěvků byla diskuse zakázána. Všem slušným čtenářům se omlouváme.

Reklama

Výběr článků

Načítám