Hlavní obsah

Nejmocnější celebritou světa je prý Tom Cruise

– LOS ANGELES

Bez ohledu na žerty, fámy i pomluvy, které o něm kolují, je prý americký herec Tom Cruise nejmocnější celebritou světa. Vyplývá to z pravidelného ročního žebříčku časopisu Forbes, o němž informují světové agentury.

Článek

Hned za hvězdou filmu Top Gun či série Mission Impossible se umístili rockeři z britské skupiny Rolling Stones či americká televizní hlasatelka Oprah Winfreyová.

Cruise se za posledních 12 měsíců dostal pod obrovský tlak médií, která detailně rozebírala okolnosti i problémy jeho vztahu s hereckou kolegyní Katie Holmesovou.

Loňský film Válka světů, ve kterém Cruise hrál hlavní roli, vydělal ve světě 591 miliónů dolarů; letošní Mission Impossible III si už na konto připsal 329 miliónů dolarů a další stále přicházejí, uvedl ale také list.

"Ať už ho milujete či nenávidíte, Cruise je nejobchodovatelnějším hercem Hollywoodu," uvedl Forbes. Jeho roční příjmy se odhadují na 67 miliónů dolarů.

Nejmocnější celebrity světa podle Forbesu:

1. Tom Cruise (USA, herec)

2. Rolling Stones (Británie, hudební skupina)

3. Oprah Winfreyová (USA, televizní moderátorka)

4. U2 (Irsko, hudební skupina)

5. Tiger Woods (USA, golfista)

Časopis žebříček sestavuje na základě schopnosti vydělávat peníze i podle toho, nakolik je ten či onen "propírán" v médiích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám