Hlavní obsah

Pacient byl tři dny zavřený v nemocničním výtahu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Proslulá berlínská nemocnice Charité si tento případ jistě za rámeček nedá: Na celé tři dny v ní v porouchaném výtahu uvázl 68letý pacient na invalidním vozíku. Nešťastnou příhodu potvrdila mluvčí nemocnice.

Článek

Pro pacienta událost skončila až nečekaně dobře. Podle lékařů je vzhledem k okolnostem v pořádku, je při vědomí a reaguje na otázky. Nyní bude podroben důkladnému vyšetření.

Pacient byl v pátek převezen do Charité z jiné nemocnice na speciální oční vyšetření. Při čekání na chodbě se údajně nechal kolemjdoucím i s vozíkem zavézt do výtahu, kde si chtěl navzdory zákazu zakouřit. Výtah se ale zasekl a nedal se otevřít. Pacient, který trpí i lehčí duševní poruchou, zřejmě za celou dobu nestiskl tlačítko pro přivolání nouzové pomoci.

V Charité učinili závěr, že se k prohlídce nedostavil, v jeho původní nemocnici po něm vyhlásili pátrání jako po zmizelém. Teprve v pondělí večer byl ve výtahu objeven. Že výtah nefunguje, si prý nikdo nevšiml, protože je vedle několika dalších výtahů, které jezdily.

Reklama

Výběr článků

Načítám