Hlavní obsah

Matěj Ruppert: Jezdím na vodě. Ale v kocovině

Právo, Zuzana Filípková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Matěj Ruppert (1978) v roce 1994 začal zpívat ve skupině Monkey Business, se kterou vydal několik desek. Hrál ve filmech Pupendo, Sklapni a zastřel mě a v televizní adaptaci pohádky U nás v Kocourkově.

Článek

Matěji, co pro vás znamená léto?

Léto pro mě znamená štěstí, slunce, vodu, krásu a pozitivitu. Taky je to moje nejoblíbenější období, ale tím asi nejsem nijak výjimečný. Ráno se probudím, pak souložím, dám si něco dobrého na zub, odehraji ruční koncert. Pak zase souložím a jdu spát.

To je všechno?

No jasně, mně to ke štěstí naprosto stačí.

Co nějaké sporty, jezdíte třeba na vodu?

Jezdím, ale ne tím běžným způsobem. Půjčíme si v Českém Krumlově loďky a jedeme krátkou desetikilometrovou trasu. Na víc se nezmůžeme, protože je to většinou v kocovině. Jinak mastím ping pong a celý minulý rok jsem chodil hrát beach volejbal s partičkou kousek od Říčan.

Máte z léta nějaké neobyčejné zážitky?

Ve Futuru měla nedávno koncert skupina Hotel Tokio, zatímco kousek od Futura je železářství, kam jsem si šel koupit nějaké vruty. Najednou koukám, že naproti mně jde hlouček asi dvanácti až čtrnáctiletých holek. Začaly na mě volat "pane Rupert".

Posléze jsem pochopil, že je vůbec nezajímám já, ale chtěly po mně, abych jim sehnal lístky na koncert. Tak jsem jim řekl, že jim mohu těžko pomoci, a navíc, že kapelu Hotel Tokio nesnáším. Tím jsem myslel, že se jich zbavím, nebo že mě třeba zabijou. Ale ony mi jen řekly, že to nevadí a že mají Monkey Business taky rády. Pak jsem rychle a zbaběle utekl.

Jakou muziku si rád poslechnete?

Mám období, kdy třeba čtrnáct dní poslouchám jen Prince a pak zas úplně něco jiného. Ale preferuji spíš starší věci, třeba Stevieho Wondera a 80. léta. Nejvíc poslouchám hudbu v autě, když někam jedeme třeba s Romanem Holým.

Jak to vypadá s vaší hereckou kariérou teď?

Na začátku června by se měl točit film Pusinky od Karin Babické, kde mám hrát hejska z Prahy, který si vyjede s kamarádem luxusním autem. Stopnou si nás tři hlavní hrdinky, o kterých ten film je. Už teď z toho mám příšerné nervy.

Jaké máte plány na letošní léto?

V kapele jsme se domluvili, že začneme pracovat na nové desce, tím pádem budu asi hodně času trávit u Romana Holého na chalupě na Šumavě. Takže to bude naprostá pohoda. Potom se chystáme s přítelkyní k moři, ale asi to vyjde spíš na zimu. Když je tady krásně, tak je škoda jezdit pryč. Ale někdy bych se strašně rád podíval do Kostariky. David Koller mi říkal, že je to naprostá paráda. Tak doufám, že to co nejdřív vyjde.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám