Hlavní obsah

Valenta: Bungee-jumping? Nuda!

Novinky, Jakub Kynčl
PRAHA

V poslední květnový den, tedy na 3.výročí skokanovy svatby jsme si povídali o nadcházejícím letním soustředění, chystaném výletu s manželkou, ale také o adrenalinových zábavách a sportu všeobecně.

Článek

Začneme obligátně. Tak co zdraví?

Kotník je v pořádku, koleno také funguje a to i přesto, že na začátku přípravy během tenisu trochu pobolívalo. Záda taky nějak drží, takže může příprava probíhat bez potíží. U skoků do vody to je vždy první dva týdny spíše takové relaxační, jen tak jedno dvě salta, jde hlavně o techniku. Jinak je takovým novějším prvkem v mém tréninku spinning, takový ten rychlejší rotoped. To je opravdu nářez, doporučuju to každému, kdo to ještě nezkusil.

Co připravujete na dobu nejbližší?

Tak na dobu zcela nejbližší, na úterý, chystám svatební cestu. Tedy ona to samozřejmě není svatební cesta v pravém slova smyslu, jen tomu tak říkáme. Rozhodli jsme se každý rok jezdit na nějaké zajímavé místo, přičemž žena do poslední chvíle netuší, kam se pojede. Musí si sbalit jak teplé oblečení, tak i plavky. Prostě neví. První dva roky jsme jezdili na zámek v Dobříši, mysleli jsme, že si z toho uděláme každoroční tradici. Je to tam sice opravdu krásný, ale jezdit tam 25 let, to by asi nebylo úplně ono. Loni jsme se tedy rozhodli, že si budeme každý rok vybírat jiné místo.

Takže žena opravdu vůbec netuší?

Ne, ani v nejmenším. Do tašky mi jistě nepoleze, aby dle oblečení zjistila, kam asi tak pojedeme. Je to jako s dárky na Vánoce. Do skříně, kde jsou schované, by jistě také nevlezla, připravila by se tak o překvapení.

Chystáte se provozovat nějaké doplňkové letní sporty?

Tak určitě tenis, ten je na prvním místě. Ještě mě hodně baví windsurfing, ale i když teď hodně fouká, tak na něj bohužel není moc času. V létě pojedou kamarádi do Itálie, ale to je bohužel zrovna v termínu, kdy my skáčeme, takže z toho pro mě nic nebude.

Co třeba golf?

Ale tak jo, ten jsme teď začali trochu hrát. Jenže je to bohužel hodně časově náročné, vždy to zabere celý den. Ale jak se trochu rozkřiklo, že ho hraju, tak mi těch golfových turnajů nějak přibývá, nicméně musím hodně vybírat, toho času není tolik.

Nějaký adrenalinový sport?

Myslím, že už jsem zkoušel všechno, co se dá považovat za adrenalinové. Nejzáživnější je svést se ve WRC-čku, to mi přijde opravdu jako zážitek. No a ještě let v akrobatickém letadle, to je také sranda. Ale třeba takový bungee-jumping? Po prvních deseti metrech jsem ucítil lano, nemohl jsem ani udělat salto, prostě nic, nuda. To samé skok s padákem. To může být adrenalin snad jen v tu chvíli, kdy se ten padák nechce otevřít... (smích)

Když jsi v tom sportovním koloběhu, sázíš?

Ne ne, sázení mě nikdy nevzalo. Když si jdou kolegové skokani někam zagemblovat, tak jdu klidně rád s nimi a dívám se jak hrají, ale mě to nebaví. Ze skokanů je největší gambler Jeret Peterson. Nikterak to nerozhlašoval, ale vyhrál v jednom kasinu v Las Vegas půl miliónu dolarů. Ke mně se ta informace dostala přes další skokany z druhé ruky. Když jsem ho viděl v Číně a měl první příležitost se zeptat, tak jsem se také hned ptal: "Ty si prý vyhrál nějaký velký prachy?!" A on jen suše: "No jo no..."

Blíží se volby, chystáš se jít volit?

Ano, k volbám určitě půjdu. Na naší politické scéně sice není moc velký výběr, ale mohu prozradit, že zatím volím stále stejnou stranu.

Co říkáš na to, že se Milan Baroš objevuje na billboardech ODS?

Já bych to nikdy neudělal. Ale je to věc každého, pokud je bytostně přesvědčen, že tu stranu podporuje, tak je to správné, na to nevidím nic špatného. U některých umělců je to dle mého už trochu jinak. Nemyslím tím třeba Lucku Bílou, to beru. Myslím tím spíš umělce, kteří účinkují na různých politických srazech, je to pro ně kšeft jako každý jiný a tu stranu třeba ani nepodporují, to mi pak přijde opravdu zvláštní.

Dovedeš si představit co bude za pár let až skončíš se sportem?

Zatím v tom ještě nemám úplně jasno, pouze vím, že takovým stěžejním bodem je areál Acrobat Parku, o ten je potřeba se nějak starat. Nějaké nabídky na to, abych trénoval, se už také objevily. Psali mi už třeba z Austrálie, ptali se, co budu dělat, až skončím. Docela by se mi líbila nějaká pozice asistenta, tak na dva tři roky, člověk nemusí být úplně všude na každém kempu. Ta nabídka by však musela být zajímavá. Každopádně nějaké základní rozhodnutí ještě nepadlo. Zatím je to daleko.

Reklama

Související témata:

Související články

Olympionik Valenta se v Dobříši oženil

Olympijský vítěz Aleš Valenta a televizní moderátorka Elen Černá si v sobotu řekli své ano při svatebním obřadu pod širým nebem, u rybníku v zahradě...

Výběr článků

Načítám