Hlavní obsah

Karel Gott si užívá třetí dcery Charlotte Elly

Právo, Zdeňka La Sala
PRAHA

Poprvé v životě si několikanásobný Zlatý i Český slavík Karel Gott vezl domů z porodnice své dítě. Stalo se v sobotu kolem poledne, kdy z Ústavu pro péči o matku a dítě v pražském Podolí odvážel dceru Charlotte Ellu a s ní samozřejmě i její maminku Ivanu Macháčkovou. Zástupu domácích i zahraničních novinářů se svěřil, že je šťastný. Kariéru ale ukončit nehodlá.

Článek

"Narození Charlotte je pro mě rozhodující okamžik pro další život, element, který jsem ještě nezažil a nevím, co mě čeká. Ale nic to nemění na mé další kariéře. Vše ostatní záleží jen na přízni publika, takže končím, až když mi lidé dají nějaké znamení, že o mě nemají zájem," řekl Gott. Těžko se podle něj opouští povolání, které miluje -je to "droga bez drog". I proto, že bude často pryč, přijede na týden vypomoci "tchyně", a pak bude Gott přemýšlet o chůvě.

Zpěvák si v minulých dnech udělal jen krátké volno, aby byl u své přítelkyně Ivany v době, kdy potřebovala podporu. "Pouštěl jsme jí tu správnou hudbu, podával jí vodu a držel ji za ruku," řekl. U porodu byl i přesto, že ho někteří lidé od toho zrazovali. "Je třeba jen se šikovně se dívat," komentoval to Gott.

Malé Charlottě nejprve ukázal sám sebe, ale nemyslí si, že by něco vnímala. Těší se spíš až bude vnímat a on ji bude moci něco naučit. " I když si myslím, že výchovný efekt je spíš na ženě. Já se rád spíš ujmu role hodného tatínka, který si bude s ní hrát, projde se starou Prahou, bude jí ukazovat hezké věci kolem a pohoupá ji na už trošku vrzajících kolenou," řekl zpěvák.

K tomu, že je již trochu pozdním otcem, řekl, že takoví otcové vždy existovali, patří k nim Picasso či Chaplin.

"Nejde ale o touhu pořád přinášet děti na svět, já i mí přátelé už potomky máme. Možná je to tím, že je trend mít staršího, zkušenějšího partnera, a když mladá žena touží po dítěti, proč bychom jí nevyhověli?," zavtipkoval Gott. Často prý slyší otázku, jestli si uvědomuje, co bude za dvacet let. "Když nikdo z nás neví, co bude zítra, tak proč se ptát, co bude za dvacet let? Dá- li Bůh zdraví, má to dítě relativně mladou, silnou matku, a to je pro mě důležité," prohlásil.

Gott se chce poučit ze starých chyb

Připustil ale, že se chce poučit ze svých předchozích otcovských chyb. "Chci své třetí dceři vynahradit, co jsem dvěma starším nedal nebo nemohl dát. Hodně jsem jezdil a vždy jsem je přišel k jejich matkám navštívit. Ale když jsem tam byl dlouho a měl pocit, že mi něco utíká, opustil jsem je," přiznal Gott s tím, že jeho dcery mu to už snad odpustily. Své nejmladší se ale chce věnovat více. "Žije se mnou doma. Budeme spolu trávit víc času už jen tím, že budeme žít společně," zdůraznil.

Gottova třetí dcera se narodila v neděli 30. dubna, vážila 3,28 kilogramu a měřila 51 centimetrů. Zpěvák má už dvě dospělé dcery -dvaatřicetiletou Dominiku a osmnáctiletou Lucii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám