Hlavní obsah

Kňažko prohrál sázku a moderoval večerní zprávy

Právo, ČTK, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Ředitel slovenské televize Joj Milan Kňažko si ve čtvrtek večer vyzkoušel na vlastní kůži, jaké je to být moderátorem večerních hlavních zpráv. Prohrál totiž sázku, a tak mu nezbylo nic jiného, než se posadit před kamery.

Článek

Televize Joj zorganizovala na základě románu Julese Verna Cesta kolem světa za 80 dní cestu svému redaktorovi Rasťovi Ekkertovi, který měl bez použití letadla objet zeměkouli za stejnou dobu, jako hrdina Verneho románu. Kňažko se s ním vsadil, že pokud to dokáže, bude moderovat zprávy TV Joj. Ekkert to dokázal za 79 dní a sázku vyhrál.

Kňažko působil v nové roli poněkud nejistě, ale uvedl čtyři příspěvky bez většího zaváhání a na konci zpráv bylo vidět, že je rád, že to má za sebou.

Ekkert zažil v průběhu své cesty řadu dobrodružství. Přes Indický oceán se například plavil na pašerácké lodi, která se uprostřed oceánu porouchala a musela ji zachraňovat pákistánská vojenská loď. Vzápětí byl z Indie vyhoštěn.

Ekkert cestoval většinou vlakem a lodí. V závěru cesty ze Severní Ameriky do Evropy použil slavnou Queen Mary 2, kde se však po tak dlouhé cestě a s batohem na zádech necítil nejlíp. "Všichni tam chodili ve smokingu, tak já jsem byl raději zalezlý ve své kajutě," uvedl Ekkert po návratu do Bratislavy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám