Hlavní obsah

Lucie Bílá oslavila narozeniny velkolepě

PRAHA

Štěstím a láskou naplněná oslavenkyně Lucie Bílá stanula poprvé před svým publikem jako čerstvá novomanželka Václava Noida Bárty. V zelených šatech vystoupila v neděli večer na galakoncertě Čtyřicet růží pro Lucii Bílou v pražském paláci Žofín. Vlastní koncert jí k jejím 40. narozeninám, které oslavila v pátek 7. dubna, věnoval šéf Žofína Jan Nekola.

Článek

Skladbou Jsi můj pán Karla Svobody a Zdeňka Borovce odstartovala Lucie Bílá dvouhodinový emotivní zážitek nejen pro ni samotnou, ale také pro zaplněný sál jejích příznivců. V průběhu vystoupení neztrácela svůj obvyklý smysl pro humor umocněný právě jejím životním štěstím, jež zpěvačka momentálně prožívá a silně je na sobě dává znát.

Po skladbách Most přes minulost a Unesený z dílny Hapky a Horáčka se Lucie Bílá svěřila publiku, co v uplynulých dnech provedla. "To jsem ty novináře vypekla, co?" vtipkovala na adresu českých "paparazzi". Bulvární fotografové totiž zjistili, že se v pátek vdává, ale nevěděli, kde přesně, takže někteří byli svými vydavateli posláni třeba do Paříže. Zpěvačka přitom prožívala chvíle štěstí se svým novomanželem, synem Filipem a dalšími příbuznými v italském Miláně.

Na svůj žofínský koncert si Lucie mohla vybrat hosty. Velký orchestr proto dirigoval její kamarád František Preisler a na pódiu mohl nechat srdce. Ze zpěvaček pozvala dvě dámy českého zpěvu, podle ní jejímu srdci nejbližší, takže jí poblahopřát přišly Hana Zagorová a Marta Kubišová. "Nikdy v životě mi na jevišti nikdo neřekl Hanko. Uveď mě, Hanko, Hankou," žádala svou kolegyni oslavenkyně, vlastním jménem Hana Zaňáková.

Novomanželé Lucie Bílá a Václav Bárta si společně zazpívali na galakoncertě Čtyřicet růží pro Lucii Bílou v pražském paláci Žofín. Foto: ČTK/Krumphanzl Michal

Lucie zazpívala společně i s manželem Noidem

Zelenou róbu vyměnila za sněhově bílé šaty a následovala další část koncertu zachycující její momentální rozpoložení. Chybět tak nemohl její druhý manžel Václav Noid Bárta. Novomanželé spolu přednesli skladbu ParaNoid a Bárta pak sólově v doprovodu chlapeckého sboru Boni Pueri a zdejšího Velkého orchestru paláce Žofín písničku Dvojkoncert. "To bylo na mé přání a Vašek měl hrozný strach," prozradila zpěvačka.

Ovace sklidili všichni hosté včetně dvorního klavíristy Bílé Petra Maláska a dirigenta Františka Preislera. Lucie Bílá děkovala za róby na koncert i na svatbu své návrhářce Liběně Rochové a pozdravila Bártovu kompletní rodinu včetně babičky. Nezapomněla ani na svoji maminku a kamarádky, které jí upekly svatební koláčky o průměru jeden centimetr.

Publikum se se svojí zpěvačkou loučilo vstoje. Jí samotnou dojala atmosféra plná emocí, citů, radosti a štěstí k slzám. Manžel jí odnášel do zákulisí vesměs bílé pugety květin a drobné dárečky. Příznivci ji však nenechali odejít jen tak a vynutili si přídavek, upravenou písničku původně v podání Michaela Kocába S cizím chlapem v cizím pokoji.

Reklama

Související články

Nová CD - Lucie Bílá, Pink i Divokej Bill

Tento týden se opět vyrojila nadúroda domácích desek - vychází koncertní album Lucie Bílé, také úvalští pubrockeři Divokej Bill mají novou desku a pozadu...

Bílá si na prahu čtyřicítky zkouší šanson

Ke čtyřicetinám si Lucie Bílá nadělila dárek v podobě vydání záznamu koncertu z pražského divadla TaFantastika, které mimochodem spoluvlastní. V komorně laděné...

Výběr článků

Načítám