Hlavní obsah

Tříletý kluk havaroval s autem

TYNE AND WEAR

Tři roky starý chlapec vzal tátovo auto na menší projížďku. Během jízdy stačil malý Andrew McDowell zranit svého otce a nabourat do dvou zaparkovaných vozidel. Andrew se tak stal nejmladším řidičem nejen ve Velké Británii, ale pravděpodobně i na celém světě.

Článek

Andrew se dostal za volant Fordu Mondeo poté, co otec nechal klíčky v zapalování po vyměňování žárovky u předního světla. Malý hoch zařadil automat a vydal se na devadesátimetrovou cestu.

Chlapec jel směrem ke křižovatce, ale ještě než se k ní stačil dostat, narazil do zaparkovaného auta, které poté narazilo do dodávky. Andrew naštěstí neutrpěl jediné škrábnutí. Škoda na všech třech vozech se však vyšplhala v přepočtu na 300 tisíc korun.

Otec se zranil, zatímco se snažil zastavit auto tím, že visel na zrcátku. Auto prý jelo rychlostí okolo 16 km/h. Andrewova matka řekla: "Je prostě zvědavý jako každý jiný tříletý chlapec."

Reklama

Související témata:

Související články

Nehodu mohou způsobit i šneci

Zatímco tří čtvrtiny nehod mají v Austrálii na svědomí klokani, v Čechách stále s převahou vede lidský faktor. Lesní a domácí zvěř způsobuje jen čtyři procenta...

Výběr článků

Načítám