Hlavní obsah

Yoko Ono nechce vyvolávat Lennonova ducha

Yoko Ono, vdova po legendárním "broukovi" Johnu Lennonovi, označila za nechutnou chystanou televizní show zaměřenou na vyvolávání ducha jejího manžela.

Článek

Kontroverzní pořad, který mohou diváci zhlédnout za poplatek asi deseti dolarů (240 korun) 24. dubna, pochází ze stejné producentské dílny jako seance nazvaná The Spirit of Diana, která před třemi lety měla divákům zprostředkovat záhrobní kontakt s tragicky zesnulou princeznou.

Elliot Mintzová, mluvčí 73leté Yoko Ono, uvedla, že pokus televizní stanice je "nechutný, hnusný a ziskuchtivý". "John skvěle komunikoval v rovině srdce, mysli i ducha. Stále promlouvá k těm, kteří se rozhodnou poslouchat jeho skladby. To je médium, které si pro komunikaci s námi vybral. Toto je jen další pokus zabývat se Johnovou smrtí místo Johnova přihlášení se k životu," dodala mluvčí.

Producent Paul Sharratt svůj počin obhajoval se zdůvodněním, že "se jen pokouší seriózně dělat něco, co milióny lidí po světě považují za možné". "Lennon se velmi zajímal o duchovní život. A tento pořad jen přirozeně navazuje na seanci s Dianou," vysvětlil svůj postup producent.

Lennon byl zastřelen před čtvrt stoletím Markem Davidem Chapmanem, když vycházel ze svého newyorského bytu u Central Parku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám