Hlavní obsah

Varšava soutěžila o nejhrůznější díru na silnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stav silnic je nejen v České republice katastrofální. Zima vykonala své a z mnohých silnic se stal doslova tankodrom. V Polsku nezaháleli a vymysleli soutěž o nejhrůznější díru na silnici.

Článek

Varšavské ulice jsou každý rok na konci zimy přímo posety tisíci "lavory", komentoval kvalitu vozovek v hlavním městě oblíbený deník Gazeta Wyborcza. Proto vyzval své čtenáře, aby zasílali do redakce fotografie nejhrůznějších děr na komunikacích.

V soutěži zvítězila fotografie díry hluboké 25 centimetrů, která "zdobí" jednu varšavskou silnici. "Vítězná díra způsobuje zácpy na ulici, protože auta, která se jí chtějí vyhnout, přejíždějí do protisměru. Kdybych do té díry sjela se svým vozem, určitě bych zlomila kolo," řekla listu autorka vítězné fotografie Agnieszka Brodowska. Odměna ji neminula. Vyhrála celou sadu nových pneumatik.

Podle nedávné zprávy polského účetního dvora odpovídá evropským technickým standardům pouhé jedno procento z 250 000 kilometrů polských silnic.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám