Hlavní obsah

Němci propadli eurobankovkám s erotickými motivy

Novinky, famous.cz

Napodobeniny euro bankovek s erotickými motivy zaplavily Německo. Ačkoliv jsou určeny především sběratelům a recesistům, policie už zaznamenala také jejich zneužití v obchodech. Bankovky v hodnotě 300, 600 a 1 000 eur zdobí namísto tradičního kruhu z dvanácti hvězd kruh ze srdíček. Státníky a osobnosti nahradili pohlední nazí muži a vyvinuté ženy

Článek

Nápis "Euro" vyměnili autoři erotických bankovek za jméno řeckého boha lásky "Eros". I přes tyto odlišnosti ovšem policie šetří případ, kdy majitel bankovky užil v obchodní síti jako skutečné. Obchodníkovi, který je přijal, nepřišlo nápadné ani to, že jsou běžné eurobankovky vydávány v hodnotě 100, 200 a 500.

Bankovky přijal třiatřicetiletý prodavač novin Bernd Friedhelm z Kolína nad Rýnem. Od neznámého zákazníka převzal 600 "erotických" eur za nákup dvou kartonů cigaret a vrátil mu 534 "skutečných" eur. "Řekl mi, že jde o nový typ bankovek. Jen jsem se podivil, že jsem je nikdy předtím neviděl," řekl na adresu podvodníka zmatený Friedhelm internetovému portálu Ananova.

Mluvčí kolínské policie k tomu dodal: "Člověk musí při pohledu na bankovky okamžitě poznat, že jde o padělky. V Evropě se neužívají eura v hodnotě šesti set. Člověk, který je vydal za pravé, ať už šlo o vtip, bude každopádně čelit žalobě."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám