Hlavní obsah

Španělé budou celou páteční noc pít

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladí Španělé se chystají uspořádat v pátek 17. března největší pouliční pitku v historii země. "Pít, pít a zase pít, bavit se a vysmívat se vysokým cenám v barech" zní motto mládeže, která mezi sebou soupeří, kde bude největší tradiční studentská pitka botellón.

Článek

Všechno začali studenti z Granady na jihu země, kterým se stal trnem v oku rekord kamarádů ze Sevilly. V andaluské metropoli se již 16. února sešlo na pět tisíc mladých lidí, kteří pili a pili až do rána. V Granadě je zkrátka chtěli překonat. Nápad se pak šířil jako lavina po celém Španělsku. Madrid, Barcelona, Oviedo, Zaragoza, Bilbao či Burgos přijaly výzvu a chtějí 17. března a v dalších termínech uspořádat jakési "makrobotellóny".

Španělské úřady z toho nemají vůbec radost, že mládež v celé zemi chce oslavit příchod jara tímto způsobem. Ministryně zdravotnictví Elena Salgadová dokonce hovoří o "útoku" na zdraví. Zneklidňuje ji, že se mladí Španělé baví zrovna takhle.

V Madridu, kde taková shromáždění dokonce zakazuje regionální zákon, už úřady varovaly, že udělají všechno, aby 17. března botellónu zabránily. Ironicky poděkovaly organizátorům, že je včas upozornili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám