Hlavní obsah

Missky se školí v Tunisku

– TOZEUR
Právo, Helena Vacková

Do lavic "školy miss" v tuniské oáze Tozeur ve středu zasedlo dvanáct finalistek soutěže krásy Miss Česká republika. Otevření tohoto neobvyklého vzdělávacího zařízení zorganizoval šéf soutěže Miloslav Zapletal.

Článek

Krásky, které se ubytovaly v nejluxusnějším hotelu Palm Beach, už v pátek navštívily místní muzeum Dar Cherait, kde shlédly jednu z jeho expozic. Představuje průřez historie Tuniska - od prvopočátku světa, objevení dinosaurů přes římské a byzantské období až po dnešní dobu.

Dvanáct finalistek zůstane v Tunisku až do příští středy. Učit se budou například od odborníka na etiketu Ladislava Špačka jak správně stolovat a chovat se ve společnosti, doktorka Hana Kotásková zase dohlíží na to, aby dívky měly správné stravovací návyky a zda některé z nich nemají náběh na anorexii či bulimii. Mistr přes ženskou krásu docent Jan Měšťák děvčatům přednášel, jaká úskalí přinášejí plastické chirurgie prsu, nosu, tetování či piercing. Módní návrhářka Hana Havelková s nimi konzultuje róbu na závěrečné finále, které se uskuteční 8. dubna v brněnském Boby centru.

Tozeur se nachází nedaleko solného jezera Šatt al-Džaríd a říká se mu Brána do Sahary. Je jednou z největších oáz v Tunisku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám