Hlavní obsah

Berlusconi složil píseň pro miss Itálie

ŘÍM

Italský premiér Silvio Berlusconi, který rád zpívá, složil novou píseň lásky a věnoval ji bývalé miss Itálie. Šéf italské vlády to oznámil sám ve čtvrtek večer v televizi.

Článek

Jeho výtvor se jmenuje Jaké krásné oči. Berlusconi píseň věnoval moderátorce programu Tanii Zamparové, třicetileté brunetce, která před šesti lety získala korunku nejkrásnější ženy Apeninského poloostrova.

Devětašedesátiletý premiér se rád zhošťuje role velmi dvorného dobyvatele ženských srdcí. To loni v červnu vedlo až k diplomatickému incidentu s Finskem. Berlusconi tehdy laškovně ohlásil, že nasadil veškeré své umění playboye a dokonce se dvořil finské prezidentce Tarje Halonenové. Šéf italské vlády tak chtěl dosáhnout toho, aby v Itálii sídlil úřad EU pro bezpečnost potravin (EFSA). Jeho úsilí bylo korunováno úspěchem, ale finská strana byla pobouřena. Berlusconi incident zlehčoval a stěžoval si, že Finové neoplývají humorem.

Mediální magnát se pustil do ofenzívy s využitím veškerého svého šarmu s cílem přesvědčit Italy, aby mu svěřili druhý mandát ve volbách, které se uskuteční 9. a 10. dubna. V témže pořadu se vrátil ke svým posledním výrokům, kdy se přirovnával k Napoleonovi a pak ke Kristovi, a pranýřoval "dezinformace levice".

Zopakoval také, že politiku nedělá s nadšením. "Obětuji se, protože bych jinak mohl mít mnohem zábavnější život," prohlásil. Miliardář vstoupil do politiky v roce 1994. Je podruhé ženatý a má pět dětí. V říjnu 2003 vydal čtrnáct písní. Podle jejich melancholických textů soudě by měl být v lásce nešťastný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám