Hlavní obsah

Vynalezen odpuzovač teenagerů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový mechanický přístroj odpuzuje gangy teenagerů vysíláním tónů na vysokých frekvencích, které mohou být slyšeny pouze lidmi mladšími dvaceti let.

Článek

Zvuk podobný bzučení komára obtěžuje mladé natolik, že si dávají ruce přes uši. Dospělí tento zvuk neslyší, jelikož s dvacátým rokem věku mizí člověku schopnost slyšet některé tóny, a tak jsou tedy kompletně imunní.

Černá krabička, která stojí něco přes 25 tisíc korun, může být připevněna na stěny obchodů či obyčejných domů. Mladým to zní jako pomatený hmyz nebo velmi špatná hra na housle.

Howarda Stapletona štvalo, že se mladí srocují před jeho obchodem, a tak přišel s tímto nápadem. Jeho čtyři děti posloužily jako pokusní králíci. "Povedlo se mi to nastavit tak, že to mé děti přivádělo k šílenství a mně a mé snoubence to vůbec nevadilo," řekl Stapleton.

Reklama

Související témata:

Související články

Francouz jezdí v autě na fritovací olej

Ve snaze přispět ke zlepšení ovzduší zaneřáděného výfuky z aut upravil mladý Francouz z Marseille svůj vůz tak, aby jezdil na fritovací olej. Doufá, že jeho...

Vědci vynalezli koupelnu, která se sama čistí

Ač se to zdá skoro nemožné, vědcům se podařilo vynalézt koupelnu, která se sama čistí. Speciální povrch koupelny zabíjí bakterie a zároveň umí nechat povrch...

Výběr článků

Načítám