Hlavní obsah

Kvůli úspěchu přišla Diazová o přítele

Novinky, Jan Rovenský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po čtyřletém románku se s americkou herečkou Cameron Diazovou rozešel její přítel Jared Leto. Na vině prý není nějaká špatná vlastnost či zlozvyk třicetileté blondýnky, ale její hvězdná kariéra.

Článek

"Nechoval se k ní moc hezky," prozrazuje zdroj blízký Diazové s tím, že rozchodem ani není překvapen. Podle něj Leta více než co jiného zajímá jeho vlastní kapela 30 Seconds to Mars. Proslýchá se, že také nemohl unést obrovský úspěch své přítelkyně.

Krásku z Charlieho andílků Leto prý ani jednou při natáčení druhého dílu nenavštívil na place. "Nedělali spolu už skoro nic. V poslední době žili odděleně," říká nejmenovaný zdroj a dodává, že Diazová se už několikrát objevila na večírku se svým kamarádem Justinem Timberlakem.

Po úspěšných snímcích Maska, Svatba mého nejlepšího přítele a Něco na té Mary je se Diazová vyšvihla mezi stálice filmového nebe. Její popularita ještě stoupla po filmech Charlieho andílci (druhý díl brzy dorazí do kin) a Shrek, kde propůjčila hlas nezkrotné princezně Fioně.

O Diazové se v Hollywoodu říká, že je zlatá. Nejen barvou svých vlasů, ale především prý svojí povahou a srdcem. Ze všeho nejraději jezdí v rychlých autech, o čemž by například mohl vyprávět její černý mercedes.

Diazová, o níž po filmu Charlieho andílci kritici napsali, že je schopná řídit vše, co má kola, lodní šroub nebo vrtuli, se narodila 30. srpna 1972 v americkém městě San Diego. Otec Emilio pocházel z druhé generace kubánských přistěhovalců a pracoval v kalifornském naftařském svazu. Po matce Billie má herečka předky dokonce i mezi americkými indiány.

Diazová říká, že ji rodiče už odmalička vedli k tomu, aby se uměla postarat sama o sebe. Jako dítě prý dávala přednost míči před panenkami a s chutí se pustila do rvačky i s větším klukem. Nesnesla totiž, když si z ní někdo dělal legraci kvůli její hubené postavě a přezdíval jí Smrtka.

Cesta vzhůru

Ve čtrnácti si zamilovala heavy metal a začala chodit do klubů po celém San Diegu. V jednom z nich si jí všiml fotograf Jeff Dunas, jenž pro svou práci hledal nové modelky. Diazová se mu zalíbila natolik, že za pouhý týden už měla v kapse smlouvu s modelingovou agenturou Elite. Dokonce i její rodiče nebyli proti; jen si vymínili, že Cameron musí dodělat školu, což jejich dcera splnila.

Hvězdná kariéra Diazové začala před šesti lety. To už sice byla úspěšnou modelkou, ale její herecké zkušenosti se rovnaly nule. Jednou čekala v kanceláři svého agenta Robina Leviho a uviděla na stole scénář pro filmovou komedii Maska (1994) s Jimem Carreym. Řekla si, proč by to nezkusila. Nakonec to však vyšlo až na dvanáctý pokus. Producenti totiž hledali ženu s velkým poprsím, čímž se Diazová pyšnit nemohla. Nezbylo jí nic jiného než si koupit za šestatřicet dolarů speciální podprsenku a pořádně vystrčit hruď.

V současnosti si se sháněním rolí těžkou hlavu dělat nemusí. Už se totiž pracuje na druhém dílu celovečerního animovaného filmu Shrek, ve kterém by se opět měla objevit princezna Fiona.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám