Hlavní obsah

Japonská princezna Kiko čeká třetí dítě

– TOKYO

Po letech, kterým dominovaly zprávy o nevalném zdravotním stavu korunní princezny Masako, má konečně japonská královská rodina důvod k pořádným oslavám. Princezna Kiko, manželka císařova mladšího syna, čeká třetího potomka. Dítě by se mělo narodit na podzim.

Článek

Pár má zatím dvě dcery (11 a 14 let). Jejich přátelé tvrdí, že je pár těhotenstvím překvapen, ale zcela nadšen. Bývalý spolužák prince Akishinoa řekl, že se mu zdál šťastný, ale ještě v prosinci o tomto tématu nechtěl mluvit. Princ Akishino je v pořadí druhým následníkem na japonský trůn. Před ním je pouze jeho starší bratr, korunní princ Naruhito.

Pokud bude další přírůstek do rodiny kluk, stane se v pořadí třetím nástupcem. Momentální japonské zákony totiž neumožňují, aby byl následník trůnu ženského pohlaví.

Vláda momentálně zvažuje změny v legislativě, které by umožnily Aiko, čtyřleté dceři korunního prince Naruhita, stát se první císařovnou od 18. století.

Reklama

Související články

Jediná dcera japonského císaře se vdala

V jednoduchých dlouhých bílých šatech, ozdobena perlovým náhrdelníkem, se v úterý ráno provdala za prostého tokijského úředníka jediná dcera japonského císaře...

Výběr článků

Načítám